Ultima actualizare: ieri, 22:12
Locale

PSD Satu Mare: Este un rezultat istoric, suntem la egalitate cu UDMR

psdConducerea PSD Satu Mare și noii parlamentari au ținut să mulțumească sătmărenilor, printr-o conferinţă de presă, pentru votul acordat la alegerile din 11 decembrie, subliniind că a fost o campanie grea, dar cu rezultate pe măsură.

“Am ajuns un moment important după o muncă imensă dar care se închide extraordinar de frumos. Putem să venim în faţa sătmărenilor şi să mulţumim. Aş dorin să mulţumesc tuturor sătmărenilor pentru încrederea pe care ne-a acordat-o echipei PSD Satu Mare. Aş dori să mulţumesc colegilor social democraţi din întreg judeţul pentru mobilizarea care au avut-o în această perioadă, în mod special doresc să mulţumesc staffului de campanie, pentru că , să ştiţi că am fost cam puţin la muncă, şi de aceea cred că bucuria noastră este cu atât mai mare pentru că s-a dovedit încă o dată că dacă eşti serios, munceşti, crezi în obiectivele tale, şi joci la excelenţă şi nu la corigenţă, reuşim”, a declarat Aurelia Fedorca.

Ea a afirmat că scorul final, şi annume mandatele obţinute, arată că PSD este la egalitate cu UDMR.

“Este pentru noi şi pentru Satu Mare un rezultat istoric. Suntem la egalitate de mandate, doi deputaţi şi un senator, cu UDMR. Se ştie că UDMR votează în special etnic şi era destul de greu să ne poziţionăm pe scena politică şi în configuraţia judeţului, dar iată că sătmărenii ne-au acordat votul. Cred că acest rezultat a mai fost în urmă cu 12 ani şi suntem bucuroşi. Cred că acest lucru s-a întâmplat pentur că am propus sătmărenilor cea mai bună echipă, unde am îmbinat experineţa şi profesionalismul cu tinereţea, pe Ioana Bran, pe Tvi Petric, pe Gabi Leş, o echipă care s-a sudat în campania electorală şi care a arătat că ştie să muncească şi îşi poate duce la îndeplinire obiectivele propuse, iar mesajul a fsot foarte corect şi articulat pe înţelesul tuturor”, a mai spus Fedorca.

Ea a subliniat că PSD a reuşit de data aceasta să câştige fiefuri importante ale PNL.

“Rezultatele ne-au arătat că nu am câştigat doar în mediul rural, considerat fieful PSD ci am câştigat şi în mediul urban. Cred că aceasta este noutatea acestor alegeri, că PSD a reuşit în premieră să câtige oraşele. Reuşind că câştige pentru prima dată Transilvania. Am câştigat în mediul urban un număr important de voturi în municipiul Satu Mare. Am fost după UDMR a doua forţă politică, sau prima forţă politică românească, după noi la 11 procente a fost PNL. Doi colegi importanţi din orgnaizaţia noastră au părăsit această organizaţie şi toată lumea prevedea un dezastru pe municipiu. Iată că printr-o muncă serioasă, printr-un program serios lucrurile arată altfel. Am câştigat Ardudul unde este un fief condus de un primar liberal. Am câştigat Tăşnadul, la fel condus de un domn primar liberal şi în Negreşti am obţinut cred că cele mai bune rezultate din judeţ, peste 60%. Poate cea mai improantă vicorie am purtat-o în ţara Oaşuli, acolo unde din 13 localităţi am câştigat 9. Eu personal mă bucur enorm, înseamnă că am reuşit să convingem oşenii prin ceea ce noi am spus şi prin programul pe care noi l-am prezentat din poartă în poartă la fiecare sătmărean. Dorim să trecem la trabă, să muncim, să punem în aplicare programul pe care noi l-am propus şi ni l-am asumat în această campanie electorală”, a spus Fedorca.

  

Ioana Bran: Este o încredere care ne onorează

“Le mulțumesc sătmărenilor pentru încrederea acordată, le mulțumesc deoarece prin votul lor au legitimat această tânără generație de politicieni. Este o încredere care ne onorează, dar ne responsabilizează în același timp. Știu că o să am foarte mult de muncă, dar sunt pregătită și o să-mi dedic tot timpul necesar pentru a duce la îndeplinire și pentru a le dovedi că încrederea lor a fost meritată. În campania electorală, în această perioadă, peste tot pe unde am fost în județ am întâlnit câteva dorințe comune din partea sătmărenilor, și anume: să nu îi uităm, adică să îi vizităm și înafara perioadei de campanie și pot să vă spun, cu toată sinceritatea, că îi vom vizita și vom organiza întâlniri de consultare cu cetățeni. O altă dorință comună a fost aceea de a respecta programul de guvernare și promisiunile cu care noi i-am căutat și programul pe care l-am prezentat în fața acestora, și o a treia dorință comună a fost aceea de a nu ne schimba noi ca și oameni și să rămânem aceeași oameni, același caracter și aceeași personalitate, așa cum am fost în perioada de campanie. Eu cred că pot să îi asigur, în numele tuturor colegilor, că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Ioana Bran.

 

Octavian Petric: Din ianuarie va fi salariul minim pe economie de 1.450 lei

“Vreau și eu să mulțumesc tuturor sătmărenilor care s-au prezentat duminică la vot pentru că au arătat că le pasă de Satu Mare. Le mulțumesc în modul în care au apreciat și au votat, și ne-au acordat încrederea. Dorim ca această încredere a sătmărenilor să o transformăm într-o victorie pentru toți sătmărenii. Faptul că am primit încrederea pentru al doilea mandat de deputat înseamnă că m-am ținut de cuvânt la primul mandat, prin asta mă obligă să duc mai departe proiectele prin care să aduc o dezvoltare în tot județul Satu Mare. Am spus că ne vom ține de cuvânt în următorul mandat. Primele efecte se vor vedea chiar din ianuarie pentru că în octombrie, anul trecut, am votat în parlament legea cu majorare de 15% a salariilor din sănătate și învățământ. Știți foarte bine că PNL a atacat la Curtea Constituțională, dar chiar ieri Curtea Constituțională a dat constituțională legea și președintele a asigurat că o să promulge aceastp lege. Iată că, din ianuarie se vor vedea măsurile care vin și tot din ianuarie va fi salariul minim pe economie de 1.450 lei. Sunt măsuri care imediat se vor vedea. Mulțumim sătmărenilor pentru încredere și sperăm să nu-i dezamăgim”, a spus Octavian Petric.

 

Gabriel Leș: Suntem pregătiți de muncă

“Mi-aș dori din tot sufletul ca toate forțele politice să fi terminat competiția, de acum înainte să ne apucăm de lucru. Tot ceea ce vom face, tot ceea ce vom propune românilor, se aplică tuturor, indiferent dacă au votat cu noi, de exemplu în Satu Mare, sau nu. Ideea este că dorim să aducem și să punem în aplicare programul pe care l-am propus, un program extrem de interesant. Doresc ca experiența pe care am acumulat-o în acești 15 ani să mi-o pun în aplicare în mandatul care îmi stă înainte. Este o cale nouă, cel puțin pentru doi dintre noi. Vrem să demonstrăm cu adevărat și vrem să fim și să rămânem exact aceeași oameni despre care spunea și colega mea Ioana. Aș vrea să vă spun că îmi doresc ca să se schimbe ceva atât în municipiul Satu Mare, cât și în județul Satu Mare prin eliminarea decalajelor care există între județe, între municipiile reședință de județ, și de ce nu, între fiecare unitate administrativ-teritorială. Este important să aducem creștere economică și să aducem posibilitatea ca oamenii să trăiască bine în localitățile în care trăiesc ei. Suntem pregătiți de muncă, dorim să ne apucăm de acest program de guvernare, este important acum să punem bazele parlamentului, să intrăm la guvernare și să ne punem din prima zi în slujba cetățenilor așa cum am promis cetățenilor. Aș vrea să mulțumesc sătmărenilor care s-au prezentat la vot în condițiile unei vremi bune, dar foarte frig. Sătmărenii s-au prezentat la vot, asta înseamnă că le pasă. Le mulțumim celor care ne-au dat votul și încrederea lor, că până la urmă prin fiecare vot asta am demonstrat. Aș vrea să mulțumesc și doamnei președinte Aurelia Fedorca, doamna primar, pentru că și-a asumat o echipă interesantă la începutul campaniei, dar se pare că împreună am reușit să demonstrăm și ăsta este un lucru deosebit, și îmi doresc ca de fiecare dată când ne vom întâlni să reușim să aducem în fața dumneavoastră realizările pe care le propunem pentru sătmăreni, în prima fază, și pentru români în general”, a spus Gabriel Leș

 

13 comentarii

 1. Laurentiu Maier Răspunde

  Pentru prima data am dat votul de incredere Psd ului pt programul de guvernare propus si pentru echipa tanara si serioasa cu care au iesit in fata cetatenilor. Mult succes si sper sa nu ma dezamagiti !

  • Canigula Răspunde

   Ma mir ca nu te-a si dezamagit Dragnea, care la doua zile de la alegeri i-a si cerut lui Ciolos sa renunte la scaderea TVA de la 1 ianuarie…
   Din pacate constat ca votantii PSD au memoria scurta si uita toate promisiunile neonorate din fiecare campanie.

   • obiectiv Răspunde

    De fapt,votul pro PSD a arătat, ca întotdeauna, o stare de sărăcie şi o lipsă de discernământ a populaţiei.Ecuaţia e simplă:ne daţi vă dăm.În ţări bogate ecuaţia asta nu funcţionează.Poate că şi forţările PSD cu mărirea salariului minim ajută,parcă era vorba să ajungem Europa din urmă.Dar,pur şi simplu,mecanismul de creştere economică se bazează pe muncă,pe inventivitate,pe creaţie,pe competivitate nu pe forţare de creşteri salariale.Din păcate noi am renunţat la aceste criterii pe calcule rudimentare din cancelarii.

 2. Jiji Răspunde

  cum sta Ioana Bran cu firma de alcool facuta cu puscariabilul Govor? Toti condamnatii au ajuns pe functii mari in politica satmareana

 3. M Răspunde

  bravo PSD, speram ca in urmatorii 4 ani o sa faceti macar 200 de m de autostrada, binenteles pentru muuulte miliarde de lei. 40% = 20% interesante sunt calculele astea.

 4. Unu' Răspunde

  Rezultat istoric, poate rezultat isteric!
  Dragi tovarăși pesedei, având în vedere faptul că peste 60% dintre cetățeni NU au votat, voi sunteți reprezentanții unei zdrobitoare minorități! Reprezentativitatea voastră tinde spre 0, cam ca la limite, dar habar n-aveți ce înseamnă asta!
  De fapt, poporul NU vă vrea, leprelor, chiar nu înțelegeți?!?
  Sunteți niște jeguri conduse de către un PENAL!!!!!

 5. Zimbrul Răspunde

  HOTII LA PUTERE!

 6. george Răspunde

  Și ce îi motiv de bucurie că sunteți egali cu frații voștrii unguri , ați furat împreună din 89 până acum . Parcă văd că vă aliați iarăși și jefuiți sistematic orașul și județul. Județul și orașul au fost conduse mereu de voi de aia suntem coada cozilor .

 7. VASILE Răspunde

  RUSINE PSD Satu Mare.V-ati vandut sudistilor.Dupa foarte multi ani ,NU mai votez acest partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.