Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

Evaziune fiscală cu 10 autoturisme Skoda. Revândute și neînregistrate în firmă!

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului CRĂCIUN ŞTEFAN MARIN, cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin.1 lit.b din Legea nr.241/2005,

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: 

D.G.F.P. Satu Mare a efectuat inspecţia fiscală care a vizat modul de declarare a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de către SC Kanya Invest SRL, fiind necesară clarificarea diferenţelor din raportările prin sistemul VIES dintre livrările raportate de societăţi din Austria, Germania, Olanda şi Luxemburg şi achiziţiile raportate de SC Kanya Invest SRL în perioada mai 2012 – februarie 2013, fiind încheiat procesul verbal nr.89363/14.05.2013.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că în perioada mai 2012-februarie 2013, societăţi din Austria, Germania, Olanda şi Luxemburg au raportat livrări către SC Kanya Invest SRL în valoare de 250.398 euro, ceea ce, transformat în lei la cursul de la data efectuării tranzacţiilor, se ridică la suma de 1.124.833 lei. Aşa cum am menţionat, SC Kanya Invest SRL a raportat achiziţii intracomunitare doar de la societatea din Olanda Maxell Europe Ltd. în sumă de 5.913 euro (26.382 lei).

SC Kanya Invest SRL nu a înregistrat şi nu a raportat achiziţiile intracomunitare în valoare de 81.700 euro, TVA aferentă acestei sume fiind de 86.026 lei.

În concluzie, aferent achiziţiilor intracomunitare de autoturisme destinate revânzării pentru care s-au identificat facturile externe de achiziţie precum şi facturile interne de livrare (cele 10 autoturisme + Skoda Octavia) valoarea prejudiciului adus bugetului de stat este în sumă totală de 124.646 lei, din care impozit pe profit in suma de 1.842 lei si T.V.A.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare

La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice .

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Parchetul de lângă Tribunalul Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.