Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Drept la replică al Consiliului Judeţan. Maşinile sunt autoutilitare!

În legătură cu articolul apărut sub linkul https://portalsm.ro/2018/02/atac-devastator-cerut-bani-pentru-spital-ei-si-au-cumparat-masini-de-lux/ considerăm că este o denaturare a faptelor, prezentate fără a cere un punct de vedere oficial al Consiliuli Județean Satu Mare și am dori să precizăm următoarele:

  • Mașinile de serviciu marca Opel Vectra a Consiliului Județean Satu Mare aveau peste 10 ani și întreținerea lor era costisitoare.
    · Mașinile achiziționate la finalul anului 2017 erau necesare pentru deplasările pe teren, utilizare mixtă pe asfalt și la lucrări de pe raza județului; aceste mașini se folosesc și de alte instituții, având cel mai mic preț din aceasta categorie, și având omologare N1, adică autoutilitară.
    ·       Achiziționarea mașinilor era bugetată în trei ani la rând, și s-au cumpărat numai când actuală stare a parcului auto o necesita.
    ·       Era o achiziție publică transparentă, deschisă, legală cu o finalitate necontestată.
    ·       Era cumpărată din bugetul de anul trecut, neavând influență asupra bugetului de anul acesta.
    ·       Contrastul făcut de domnul consilier Cozma  legat de neincluderea în buget a echipamentelor medicale cerute personal e greșită și are un iz de populism ieftin. Încă în cadrul ședinței de consiliu din 31.01.2017 era clarificată că în cea mai mare parte sunt incluse deja în buget solicitările personale al dânsului. Rezultă și din procesul verbal.
    ·       Spitalul Județean Satu Mare prin votul consilierilor a primit anul acesta 7 milioane de lei pentru investiții și 5 milioane de lei pentru funcționare. E cea mai mare alocare din ultimii ani din partea CJSM pentru unitățile spitalicești din subordine.

14 comentarii

  1. Gaborka Răspunde

    Beszarrok.

  2. Hagi Răspunde

    Cum sa fie autoutilitara!!!! Serios!!! Populism ieftin de la Csabi Pataki si amantele din Consiliul Judetean!!! Aveti VW Cady pentru teren! Astea le-ati luat pentru a se plimba vicepresedintele Rus de la domiciliu la Serviciu, ruta Satu Mare – Negresti / zilnic!!!! Il vedeti in fiecare dimineata intre 8:30 si 9:00 la Ciuperceni!!! O a doua masina pentru Nagy Szabolcs la plimbat serviciu-acasa! Secretara judetului sa mearga din spate de la posta centrala pana la Consiliul Judetean si sa mearga la tatuca la Hodisa-Socond!!! Asta e administratia satmareana! Domnule Adrian Cozma cere-le o lista cu foile de parcurs, sa vezi decontari fictive si deplasari in interes personal, gen piata, auchan, lidl, nicovid, etc!!!!!

  3. Silica Răspunde

    Vom organiza o petitie impotriva conducerii consiliului judetean satu mare prin care sa cerem demisia presedintelui, vicepresedintelui si secretarei judetului care sunt principalii vinovati pentru cheltuirea fara nemiluire a banului public

  4. Lova Răspunde

    Foarte utile pentru a merge la cumparaturi sau la plimbare in timpul programului de “lucru”

  5. aaaaaa Răspunde

    frate daca astea-s autoutilitare golfu meu e avion…..asti-a ne cred prosti cred ca e o iluzie numai noi le vedem lux….

  6. Rodica Răspunde

    Astia care au cerut drept la replica au consultat Dex-ul ? Ce automobile intra la categoria autoutilitare? La cat habar aveti despre multe notiuni, puteati sa va luati biciclete , sa le numiti si pe alea tot autoutilitare! Si , zau, faceati economie si la buget, ca sa nu mai zic de faptul ca nu poluati atmosfera! Aveti niste justificari si scuze de tot rasul! Cat priveste bugetul alocat spitalului judetean, nu puteati……… disloca si niste personal de pe la clinicile din afara ca-pe cuvant-nu se vede rezultatul! Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem pe la spital sau urgenta! Stai mai mult decat la o nunta sau botez ! Material sanitar nu prea exista, din moment ce esti trimis sa cumperi branule, pansament,medicamente, instrumentar de unica folosinta,etc….
    Inutil si ineficient dreptul vostru la replica ! Minciuni si fraze-i totul………….

  7. vasi Răspunde

    Acuma, ei au comandat utilitare, dealeru’ le-o tras tzapa si le-o dat limuzine. Asta e!

  8. Hagi Răspunde

    Autoutilitare in acceptiunea grofilor de la consiliul judetean. Vedeti banii aruncati pe publicitate, pe concedii ale conducerii judetului si a directorilor de directii la Viena, Germania, Israel. Decontari fictive ale presedintelui, vicelui si secretarul judetului. Pe la noi prin Consiliul Jud s-ar vorbi ca acestia au ramas cu cateva mii de euro dupa asemenea concedii de promovare a judetului

  9. laurentiu Răspunde

    La un drept la replica folositi LIMBA ROMANA : Nu ‘ era” ci ” a fost” 🙂 iar keserkeni v-a luat fata cu o autilitara Skoda Superb 🙂

  10. Carmen Răspunde

    Domnilor,aceste “autoutilitare” (deghizate in autoturisme) au fost pregatite pt primarii si consilii judetene.Au fost omologate special pt ele,,daca asa scrie in talon ,ca sint autoutilitare. Ar trebui cerut sa se faca public documentele care au stat la baza omologarii.

  11. dica Răspunde

    Ce zona de parcare e acolo B sau A…. sau e zona crepusculara…nu vad nici un abonament pe parbriz. Bine ca in rest tot centrul e zona A…… ……. ……. (sa inteleaga fiecare ce vrea)

  12. Lorand Răspunde

    si uite-asa – focus-pocus va marim si taxele locale.

    halal administratie in slujba contribuabililor. bataie de joc.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.