Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Facturi fantomă la Satu Mare. Bărbat reținut pentru evaziune fiscală

Facturi fantomă la Satu Mare. Miercuri, 28 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor un bărbat de 44 de ani, din comuna Borș, județul Bihor, bănuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2011 – 2014, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale orădene cu comportament de tip „fantomă”, ar fi întocmit și emis facturi fiscale fără justificare economică sau comercială, în valoare de aproximativ 7.000.000 lei, care nu reflectă operaţiuni comerciale reale, nefiind realizată în fapt achiziţia sau prestarea serviciului menționat în respectivele documente, în favoarea a 15 societăți comerciale – nouă din județul Bihor, patru din București, una din județul Iași și una din județul Satu Mare, în scopul favorizării și sustragerii societăților beneficiare sus-menționate de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului. Reprezentanții celor 15 societăți comerciale sunt cercetați de polițiștii de investigare a criminalității economice în aceeași cauză, fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.169.578 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.