Ultima actualizare: ieri, 21:42
Locale

FOTO. Sute de elevi au fost fascinați de tehnica polițiștilor sătmăreni

O serie de manifestări publice sunt organizate an de an în preajma zilei de 25 martie pentru a marca sărbătorirea uneia dintre cele mai importante instituţii publice – Poliţia şi a oamenilor care activează zi de zi pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă. Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi-a deschis porţile pentru sutele de vizitatori care, timp de 5 ore, au trecut pragul acestei instituţii.

Vizitatorii, în majoritate elevi, au aflat câte ceva din trecutul acestei instituții, ilustrativă în acest sens fiind expoziţia cu fotografii şi uniforme purtate de oamenii legii de-a lungul timpului. Incursiunea în trecut a fost facilitată prin sprijinul oferit de Muzeul Dacia din Satu Mare care a pus la dispoziţia organizatorilor uniformele vechi, cât şi o maşină a Miliţiei, fabricată în 1982.

Curtea Poliţiei a răsunat de sirenele pornite de poliţiştii rutieri, care le-au arătat tuturor celor prezenţi cum funcţionează radarul, girofarul şi alte dotări ale maşinilor cu care poliţiştii intervin pentru a fluidiza traficul sau pentru a constata anumite evenimente rutiere.

Luptătorii din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale şi-au prezentat şi ei tehnica din dotare, armamentul, vesta antiglonţ şi casca specială, fiind senzaţia zilei pentru mulţi dintre copiii care au avut pentru prima dată contact cu acestea. Ei au înţeles din explicaţiile primite de la poliţişti că aceste dotări speciale sunt folosite doar în situaţii deosebite când se intervine asupra unor infractori periculoşi ori asupra unor grupări infracţionale.

Munca criminaliştilor i-a fascinat pe mulţi dintre vizitatori, care au avut ocazia să afle direct în  laboratoarele speciale cum şi când se recoltează amprentele digitale, cum sunt analizate acestea pentru a se afla infractorii, dar şi cum sunt analizate anumite documente sau bancnote pentru a se descoperi falsurile.

Şi dacă vizita a început cu o întoarcere în timp, în istoria Poliţiei, încheierea a fost una apropiată, ultimul punct fiind expoziţia cu cupele şi medaliile obţinute de poliţiştii sătmăreni de-a lungul timpului la diferite competiţii sportive şi nu numai, precum şi galeria cu portretele celor care au condus Poliţia sătmăreană din 1960 şi până în prezent.

Grupurilor de elevi prezenţi, în majoritate proveniţi de la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, li s-a alăturat şi un grup de beneficiari ai Asociaţiei Stea, copii din cartierul Sătmărel care şi-au dorit să înveţe despre meseria de poliţist.

Poliţiştii şi-au luat rămas bun de la copiii prezenţi nu înainte de a le explica, pas cu pas, cum pot ajunge ei înşişi poliţişti când vor fi mari şi ce pot face chiar de acum, de pe băncile şcolii pentru a-şi vedea visele realizate.

 

 

 

 

5 comentarii

 1. Alex Răspunde

  Dragi copilasi, multi pot sa-si insuseasca tehnici de lupta, dar putini pot sa devina oameni de omenie si politistii nu fac nici ei exceptie!

 2. Johny Cash Răspunde

  Oare ce s-a lipit de țiganii asistați din cartierul Sătmărel, oare ce au înțeles? Sau au fost să ia notițe?

 3. DRIVER Răspunde

  Da….hoti imbracati in hainele statului, cu autorizatie.
  Rusine.

 4. Tepes Răspunde

  Driver, eu tind sa cred ca tu ai fost abuzat cu un baston in fundic cand ai fost mic de catre militieni.Altfel nu imi explic frustrarea ta fata de ei! Peste tot cauti sa jignesti o categorie de oameni…tu sobolanul de calculator!!!

 5. Artizanat Răspunde

  Vb bine frate! Eu am fost abuzat chiar de un politist de „inalt” rang din SM si inca el m-a amenintat ca ma da in judecata pt, cica eu am fost de vina dupa ce mi-a dat un pumn … Intrebarea e, oare se intampla ceva cu aceste abuzuri?

  UNDE trebuiesc raportate sau cui? Adica cu alte cuvinte face cineva ceva acestori BARONI locali?

  Sper sa va expire timpul cat mai repede! Nu am experiente placute cu acesti reprezentatni ai legii din SM…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Frații Kent, Marlboro și Dolar, arestați. Au furat zeci de animale, pe care le-au vândut în Satu Mare

Trei frați din comuna Drag, județul Sălaj au fost ”săltați” de mascați din paturile lor, după ce pe numele lor...

Închide