Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTOGALERIE. Incendii de amploare în județul Satu Mare. Intervenție în forță a pompierilor

În perioada 27 – 29 iulie, pompierii sătmăreni au intervenit pentru stingerea unor incendii izbucnite pe raza județului Satu Mare.

Incendiu la o bucătărie de vară din localitatea Oar

În seara zilei de 27 iulie, la ora 18:45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „SOMEŞ” al judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o bucătărie de vară din localitatea Oar.

La fața locului s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperişul imobilului. Pompierii militari, sprijiniți și de voluntari din cadrul S.V.S.U. Vetiș au reușit localizarea și stingerea rapidă a flăcărilor, împiedicând propagarea acestora la imobilele învecinate.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că primele materiale care au ars au fost textile artificiale, incendiul fiind provocat, cel mai probabil, prin aprinderea acestora de către o persoană cu intenția de a genera un incendiu.

În urma incendiului au ars: materialul lemnos din construcţia acoperişului, învelitoarea bituminoasă, elemente de mobilier și s-au degradat: aparataură electrocasnică, o ușă și un geam.

Incendiu provocat de instalații electrice defecte

Duminică, la ora 06:43, un apel la numarul 112 anunța un incendiu de proporții la anexa unei case din localitatea Târșolț. La fața locului s-au deplasat pompieri din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă,

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreg acoperișul construcției. Stingerea incendiului a fost îngreunată de cantitatea mare de fân depozitată în podul clădirii. Concomitent cu intervenția pentru stingere, pompierii militari și voluntarii din cadrul S.V.S.U. Târșolț au acționat și pentru limitarea propagării flăcărilor la o încăpere în care se afla o moară și o cantitate însemnată de cereale, respectiv la o altă anexă aflată în imediata apropiere.

Cauza probabilă a producerii incendiului: arc sau scânteie electrică produsă la un aparat electric (frigider) defect.

În urma incendiului au ars: materialul lemnos din construcţia acoperişului, frigiderul, o tonă de fân și s-au degradat pereții anexei și alte materiale combustibile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.