Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

TOP. Cele mai slabe licee din Satu Mare. Niciun elev nu a luat bacul

Cele mai slabe licee din municipiul Satu Mare, potrivit statisticilor, sunt Liceul Teoretic ”George Pop de Băsești” și Liceul Tehnologic ”Constanti Brâncuși”. Rata de promovabilitate la aceste două licee este zero.

Rezultatele de la bacalaureatul din anul 2018 au fost publicate în data de 4 iulie, iar două dintre liceele sătmărene au promovabilitate zero. Așadar, la Liceul Teoretic ”George Pop de Băsești” au fost înscriși 6 elevi dintre care 3 nu s-au prezentat, iar ceilalți 3 nu au promovat examenul de bacalaureat. Pe de altă parte, la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” s-au înscris 10 elevi dintre care niciunul nu a promovat examenul de bacalaureat.

Pe de altă parte, după afișarea rezultatelor la BAC, în topul celor mai mari medii din județul Satu Mare regăsim doar fete. Un alt amănunt interesant, este faptul că dintre sătmărencele prezente în top zece, nu mai puțin de șapte provin de la Colegiul Național Mihai Eminescu.

7 comentarii

  1. nuconteaza Răspunde

    Prostii! Astia is viitori primari , parlamentari , guvernatori , etc. Doar trebuie sa se inroleze in PSD si au viitor stralucit. Chiar nici o oaie din turma nu sesizeaza potentialul pe care il au acesti tineri? Unii dintre ei is efectiv talente, deja nu se prezinta la ceva important in viitorul lor. Daca fac la fel cu viitorul tarii, suntem salvati! In sfarsit putem ajunge pe ultimul loc in lume.

  2. 007 Răspunde

    @nuconteaza,,daca is viitori primari , parlamentari , guvernatori , etc.”zici matale,atunci votantii lor unde se regasesc ???!Dar nu acest lucru este cel mai grav,ca intra oi si ies magari(adica cu pretentii in turma,asta era ideea),ci faptul ca sunt platiti din banii nostrii,MUNCITI CU SUDOARE , niste dascali, FARA NICIUN CRITERIU DE PERFORMANTA.Cum ar fi sa lucreze la privat acesti…nici nu stiu cum sa le zic,ca numai dascali nu sunt si la sfarsitul evaluarii pieselor sa constate ca toate,DAR TOATE, sunt REBUTURI,oare ar mai primii salariu?Eu cred ca ar primii un picior in cur si pe deasupra ar platii si costul pieselor.Sigur ca o sa sara dascalii si o argumenteze ca noi parintii ,nu ne ocupam,ca ,copii sunt limitati,nu d-lor,NU !In fiecare an trebuie lasati corigenti sau repetenti cei care nu vor sau nu au capacitate intelectuala de asimilare a materiei,pentru ca numai asa se vor mobiliza si parintii si copiii sa puna mana pe carte, iar acest lucru ce ar duce la o selectie clara an de an intre elevi .Dar voi nu si nu.Doar voi vreti post / catedra, vreti salarii fara criterii de performanta.
    Concluzia este ca unii dintre d-voastra dascalii,ar trebuii sa-si revizuiasca conduita si seriozitatea notarii corecte a elevului, de la intrare pe bancile scolii si pana la iesirea de sub tutela gradului de scolarizare,fie el primar,gimnazial sau superior.
    Dar pana NU SUNTETI platiti dupa calitatea produsului,,fabricat”nu se va intampla o evoluti in bine,ca de…banul inainte de scolarizarea si sanatatea intelectuala a acestui popor.Nu-i asa,d-lor dascali ?!

  3. satmareanul Răspunde

    Corect ar fi sa fie schimbate numele acestor licee pentru ca este jenanta asocierea numelor marilor personalitati cu aceste scoli !

  4. goga Răspunde

    Iertati-ma, dar nu pricep. Ce liceu poate functiona in Satu Mare sau oriunde, cu trei sau zece elevi inscrisi la BAC?

    • comentator Răspunde

      Ce este greu de înțeles? Restul au terminat cu chiu cu vai clasa a XII-a dar au fost ”sfătuiți” ca totuși să nu se prezinte la bac că a strica procentul de promovare per total.

  5. Riki Răspunde

    Asta pentru ca nu s-a date examen di feisbuc, instagram, uasap si alte minuni dintr-astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.