Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Criminalul din Negrești Oaș și-a primit sentința: 10 ani de închisoare

Ioan Petre, tânărul, în vârstă de 19 ani, ce l-a ucis pe Cristian Surd și-a primit sentința.

Decizia judecătorilor:

Condamnă pe inculpatul C. IOAN PETRE, pentru săvârşirea infracţiunii de omor ,la o pedeapsă de : -9 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a) ,b) şi h) C.penal pe o durată de 3 ani În baza art. 32 C.penal raportat la art. 188 al.1 C.penal cu aplicarea art. 396 al.10 Cod de procedură penală condamnă pe acelaşi inculpat ,pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, la o pedeapsă de -4 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a) ,b) şi h) C.penal pe o durată de 3 ani În baza art. 39 al.1 lit.b)C.penal raportat la art. 38 al.1 C.penal inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea ,aceea de, 9 ani închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a) ,b) şi h) C.penal pe o durată de 3 ani,la care se va adăuga un spor de o treime din cea de-a doua pedeapsă stabilită,adică,1 an şi 4 luni închisoare ,urmând astfel să execute o pedeapsă rezultantă de : -10 ani şi 4 luni închisoare şi interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a) ,b) şi h) C.penal pe o durată de 3 ani În baza art. 65 C.penal interzice exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a),b) şi h) C.penal În baza art. 72 C.penal deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive din data de 20.08.2017 şi până la zi.
admite acţiunea civilă alăturată acţiunii penale şi obligă inculpatul la plata către partea civilă S. Ioan ,tatăl victimei S. Cristian, a sumei de 9000 euro, despăgubiri civile ,a sumei de 60 000 euro ,daune morale ,şi către partea civilă C. Vasile Dănuţ,prin mama sa C. Maria,a sumei de 10 000 lei despăgubiri civile şi a sumei de 30 000 euro reprezentând daune morale. În baza art. 274 Cod de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 10 000 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 276 Cod de procedură penală obligă inculpatul să plătească părţii civile S. Ioan suma de 2500 lei ,reprezentând onorariu avocat şi suma de 8746 euro ,reprezentând cheltuieli ocazionate cu desfăşurarea procesului ,şi părţii civile C. Vasile Dănuţ suma de 1000 lei ,reprezentând onorariu avocat.

Părţile pot face recurs în termen de 10 zile.

Crimă la Negrești

Cristian Surd a fost ucis, în vara anului trecut, cu o lovitură de cuţit în oraşul Negreşti Oaş.

Tânărul se afla în centrul oraşului Negreşti Oaş, iar la un moment dat a observat că o femeie este agresată de un alt bărbat. El a intervenit, dar agresorul a scos cuţitul şi i l-a înfipt direct în inimă. Tânărul s-a prăbuşit la pământ şi a murit. În acel moment a intervenit şi un prieten de-al său, dar a fost şi el înjunghiat.

6 comentarii

  1. Robu' Răspunde

    Da’ nu era mai simplu sa-l impuste pe acest gunoi subuman?! Pacat ca nu mai exista pedeapsa cu moartea! A omorat un suflet nevinovat si drept rasplata, va sta boiereste pe banii fiecaruia dintre noi! Casa, masa, caldurica, televizor, servicii de sanatate! Misto! Macar sa-i fi dat, 70 de ani de ocna, cu munca silnica, sa putrezeasca acolo! Iese peste 8 ani pentru buna purtare, si-l doare la plua!!! Pe copilul ala, cine-l mai aduce inapoi?! Tara de labari!

  2. cetatean Răspunde

    Sunt curios daca acest criminal iar fi ucis judecatorului copilul cam la ce pedeapsa sar fi gandit ca merita jegosu criminal !

  3. Driver one Răspunde

    Sincer ai dreptate.
    Glont in cap. Eventual pus mai multe jigodii de acest gen unu dupa altul ptr a se face economie de goante.
    O parazita…o jigodie de om

  4. dr storm Răspunde

    din profilul pshiologic al lui reiese clar din privire ca este un om cu singe rece , are fata de criminal, o va mai face daca se iveste ocazia, referitor la pedeapsa sa vedem la ceilalti criminali care au primit peste 20ani doar pentru o singura crima, asta e osan cu bani, sunt absolut sigur ca prin avocatul avut a dat mita la judecatorul si procurorul de caz, altfel nu imi explic aceasta sentinta stupida, altul delapideaza si i-a 6 ani , gunoiul asta doar 10, celalalt gunoi de criminal a primit 21 tot pt o crima, deci e clar ca sa dat mita la judecator si procuror!

  5. Ionica Răspunde

    Numa’ zece ani??? ….wtf….Asta dupa ce iese poate mai omoara pe cineva

  6. Vlad Tepes Răspunde

    Judecatorul face de ris justitia cu pedeapsa data.
    Cum sa mai ai incredete in justitie ?
    Cit despre gunoi, iese dupa vreo patru ani, pentru “buna purtare” !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.