Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

VIDEO. Călătorie dificilă pentru călăreți, după o primire spectaculoasă la Cehu Silvaniei

Călăreții Asociației Ecvestre Perla Neagră Satu Mare au parte de o călătorie dificilă în cea de-a doua zi petrecută pe Drumul Unirii, asta după ce au avut parte de o primire de-a dreptul spectaculoasă, aseară, în localitatea Cehu Silvaniei.

Grupul de călăreți, în frunte cu consilierul județean Adrian Cozma, a pornit ieri dimineață, duminică, 25 noiembrie, spre Alba Iulia pentru a reface Drumul Unirii, iar aseară au ajuns deja în județul Sălaj, acolo unde au avut parte de o primire spectaculoasă din partea localnicilor.

În această dimineață însă, luni, 26 noiembrie, călăreții au întâmpinat o vreme extrem de nefavorabilă, fiind nevoiți să călătorească pe o ploaie deasă. Cu toate acestea, sătmărenii au declarat că nimic nu-i poate opri în drumul lor spre Orașul Unirii.

4 comentarii

  1. Serpen Tina Răspunde

    Bietii cai !! Ei cu ce au gresit ??!!

    • Rodica Răspunde

      Atat ai inteles din tot demersul acesta ?

      • Petre Onicas Răspunde

        ,Fapte puţin ştiute despre cum s-a făcut Unirea din 1918. Fraza care i-a scăpat lui Ion Brătianu: „Vreau Transilvania, dar fără transilvăneni!“

        Citeste mai mult: adev.ro/pbc9ht

      • Petre Onicas Răspunde

        Regimul oligarhic maghiar, inclusiv persecuţiile şi exploatările, nu a egalat niciodată în duritate regimul teroarei româneşti, iar ţăranii din Transilvania nu şi-au dorit niciodată să treacă sub sceptrul administraţiei noastre. Cei care cunosc ambele regiuni ştiu că în Transilvania nu vezi colibele troglodiţilor, zdrenţăroşilor şi bolnavilor de pelagră, care se întâlnesc la tot pasul în România. „Ba ni se mai spune la Conferinţă că 3.000.000 de români din Transilvania nu aveau decât cinci reprezentanţi în Parlamentul maghiar“. Nu îl cred pe acest părinte Lucaciu să-mi poată cita numele unui ţăran român care-şi reprezintă ţara în Parlamentul de la Bucureşti şi să-mi spună dacă legea electorală din Ungaria era mai nedreaptă decât legea cenzitară din România, unde 50 de ţărani obţineau cu greu un reprezentant”.

        Citeste mai mult: adev.ro/pbc9ht

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.