Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

Angajaţii Electrolux din Satu Mare au salarii de 7 ori mai mici decât cei din Suedia!

Angajaţii Electrolux din Satu Mare au salarii de 7 ori mai mici decât cei din Suedia, potrivit unui anunţ făcut de către sindicatul naţional Cartel Alfa.

Conducerea sindicatului din Bucureşti şi-a exprimat susţinerea faţă de sindicatul Samus din Satu Mare, care a făcut astăzi grevă timp de două ore, şi cere reprezentanţilor companiei să se aşeze la masa negocierilor.

Mesajul Cartel Alfa:

“Salariații companiei Electrolux merită salarii care să le asigure unui trai decent!

Suntem alături de membrii Sindicatului Liber Samus Electrolux și cerem reprezentanților companiei să se așeze cu bună credință la masa negocierilor. Cererile salariaților sunt rezonabile.

Când în toată Europa se negociază scheme care oferă lucrătorilor un echilibru între muncă și viața privată, insistența companiei de a acorda beneficii sub formă de bonusuri condiționate de prezența 100% indiferent de circumstanțe, arată clar relațiile de exploatare pe care multinaționala le practică în România.

Trebuie să oprim aceste practici!

Like&Share dacă ești de acord că lucrătorii au dreptul la salarii decente în România!”

6 comentarii

  1. Barby Turice Răspunde

    De 7 ori,e adevarat,insa chiria pe o luna la un apartament cu 2 camere este intre 1000 si 1500 euro,asigurarea auto este de 1500 de euro/an . http://hikersbay.com/prices/sweden?lang=ro#num-prices-markets

    • Bula Răspunde

      Nu se pune pentru aia cu 8 clase care castiga 400 de ieuroi. Ii doare in cot de costurile traiului in Suiedia.

      Oricum daca pui deoparte 10% din venit tot mai bine iesi in peninsula scandinava.

    • Ion Mosu Răspunde

      M-am uitat atent la statistica…la 10 000 lei salar sa platesc 2400 chirie e ok fata de 1700 lei salar la ora actual si aproape 900 chirie…la cartofi si oua preturile sunt la fel ca in Romania.

  2. satmarean Răspunde

    Probabil ne considera popor de sclavi.

  3. Carmen Răspunde

    Acesta se numea pe vremuri ,intunecate si nu de mult apuse , exploatarea omului de catre om”.Acum se numeste “economie de piata”.Cei de dupa fosta cortina de fier , asa stiu ca sint popoare ( din blocul “fost comunist” nascute pt a fi sclavii lor.Se dovedeste inca odata ca multinationalele nu sint organizatii de binefacere si nu au venit in blocul fost comunist ca proletarul de acolo sa aiba o piine mai alba sau mai moale sau o felie de carne in plus in farfuria copiilor.Au venit pt ca in zona lor nu-si mai puteau vinde cacaturile de “unica folosinta” (ceea ce pe vremuri se numeau bunuri de folosinta indelungata).

  4. Bogu Răspunde

    Exact pentru acest slogan de comparatie nu vor primi nici o marire. Trebuie sa ai argumente clare cand te prezinti in fata managementului, care la randul sau raspunde grupului de actionari. Poti sa vi cu o comparatie in Romania pe cheltuielile aferente lunare care au crescut, insa salariile/veniturile angajaţilor nu in aceeasi masura…..abia astept alegerile guvernamentale ! Chiar sunt curios ce argumente sau promisiuni mai poate avansa guvernarea actuala. Parca vad: mediu de afaceri prosper, fonduri europene, facilitati fiscale pentru investitorii locali (indiferent de afinitate politica) si apoi continua cu NOI AM FACUT. Daca nici acum cetatenii cu drept de vot fara studii sau cu studii medii nu vor observa minciuna si hotia generala a clasei politice si in particular dusa la stadiu de ”master” a partidelor din guvernarea actuala, ne meritam soarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.