Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

Captură record! Peste 800 kg de droguri ascunse printre fructe

Peste 800 de kilograme de cannabis au fost transportate din Spania în Germania, cu implicarea unor cetăţeni români.

Liderul unei rețele de contrabandă cu droguri, un cetățean german, precum și alți membri ai grupării infracționale, dintre care 3 cetățeni români, sunt arestați, în Germania, potrivit Centrului de Informare şi Relaţii Publice ale Poliţiei Române.

Droguri ascunse într-un camion cu piersici

Ancheta a pornit de la o captură de 120 kg. de cannabis, realizată de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt.
Lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt au descoperit 120 kg de cannabis într-un camion ce transporta piersici, în data de 28 august 2018.

Șoferul era un român, în vârstă de 32 de ani, iar pe numele său a fost emis, la cererea procurorului din Germania, un mandat de arestare preventivă.

Droguri printre pepeni

Polițiștii din România și autoritățile vamale din Germania și Poliția din Spania au constatat că există la nivel internațional o grupare de traficanți foarte activă, care derula activități de transport, de comercializare a drogurilor, și nu numai. Astfel, au intrat pe fir.

În baza delegării D.I.I.C.O.T., polițiștii români au desfășurat activități complexe, în vederea strângerii probatoriului și, prin schimb de informații cu autoritățile din Germania s-a reușit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcționarii vamali din Köln.

Vameșii au descoperit, într-un camion încărcat cu pepeni 100 kg de cannabis ,provenind din Spania. Șoferul, din nou, un cetățean român.

Pe numele șoferului român, în vârstă de 49 de ani, și a altor doi complici cu cetățenie turcă și română, bănuiți a fi membri ai grupării infracționale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani.

Liderul rețelei, un cetățean german

În urma cercetărilor ample, s-a reușit identificarea liderului grupării infracționale, ce s-a dovedit a fi un cetățean german în vârstă de 37 de ani. Bărbatul a fost arestat în 10 ianuarie 2019, la Köln.

Șase perchezitii domiciliare și la sediul firmelor din Köln, Königswinter, Dormagen și Berlin au fost efectuate, unde s-au descoperit o mașina de mare valoare, cu ascunzători fabricate, plus alte electronice, iar din apartamentul din Köln al germanului de 37 de ani au fost confiscați în jur de 50.000 de euro, cash.

Pe parcursul perchezițiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantație de interior cu aproximativ 1.000 de plante de cannabis.

Membrii grupării sunt, în continuare, în stare de arest preventiv, iar investigațiile continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.