Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Donație către Spitalul Județean. Secția de nou-născuți, dotată cu aparatură modernă

Secția de Nou Născuți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost dotată cu aparatură medicală modernă. 

Metropolitan Life, în parteneriat cu United Romania și Asociatia Gyongyszem Alapitvany Satu Mare, au donat unității spitalicești două monitoare de funcții vitale de tip “MINDRAY”.

Acțiunea de donare de aparatură medicală a avut loc în această dimineață, miercuri, 6 februarie, urmată de o conferință de presă. Cele două monitoare de funcții vitale, în valoare de 21.000 de lei, pot salva viața născuților prematur, fiind deja puse în funcțiune din luna ianuarie.

Șeful secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean a declarat că din 1756 de nașteri, 136 de copii s-au născut prematur (aproape 8%), iar nevoia de aparatură de ultimă generație este uriașă. Cu toate că în urmă cu zece ani maternitățile au fost dotate de Ministerul Sănătății, echipamentele s-au uzat, iar în ultimii ani unitatea spitalicească beneficiază de ajutorul mai multor organizații.

La conferința de presă a participat și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, care a declarat că municipalitatea sprijină dotarea Spitalului Județean și își dorește o unitate performantă care să stopeze turismul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.