Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Pompierii sătmăreni caută voluntari. Ce condiții se impun

Pompierii sătmăreni caută voluntari, iar cei interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere fizic și medical și să nu fi fost condamnați penal.

,,Campania “Salvator din pasiune” continuă şi în anul 2019. Dacă ai intre 16 şi 65 de ani te aşteptăm să te alături salvatorilor sătmăreni”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Documentele necesare pentru a deveni voluntar:

 cerere de înscriere (se primeşte de la sediul nostru);

 certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);

 copie după actul de identitate;

 aviz psihologic, cu menţiunea “ apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU “ ( se poate obţine de la orice cabinet psihologic );

 act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare;

 adeverinţă medicală (de la medicul de familie) cu menţiunea “apt pentru efort fizic” sau “apt pentru muncă”;

 acordul părinţilor / tutorelui legal, doar pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani (se primeşte şi se completează la sediul nostru, în prezenţa voluntarului, a părinţilor şi a reprezentantului instituţiei noastre).

Aceste documente se depun într-un dosar plic, la Sediul II al inspectoratului, situat pe str. Gabriel Georgescu nr. 30 în mun. Satu Mare, zilnic, în intervalul orar 09.00 -15.00.

Ce îţi oferă statutul de voluntar ISU?

 Curs de bază şi prim ajutor gratuit;

 Stagii de formare profesională garatuite;

 Să faci parte ca voluntar din echipa SMURD ISU si/sau din Garda de intervenţie pentru stingerea incendiilor şi să participi împreună cu ei la misiuni;

 O implicare în viaţa socială şi umanitară a comunităţii;

 Participarea la exerciţii, zile festive ale armelor, acţiuni de informare preventivă a populaţiei, susţinerea de lecţii deschise în gradiniţe, şcoli, participarea pentru asigurarea primului ajutor de bază la evenimentele din cadrul comunităţii (zilele oraşului, acţiuni organizate de primării şi consiliile locale);

 Satisfacerea nevoii de a-ţi ajuta semenii;

 Posibilitatea de a desfăşura programul de voluntariat în toate locaţiile în care inspectoratul are subunităţi de intervenţie (Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, Detaşamentul de Pompieri Carei, împreună cu Punctul de Lucru Tăşnad, Secţia de Pompieri Negreşti-Oaş, împreună cu Punctul de Lucru Turţ).

Relaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0261.711212, interior 27203, zilnic de luni până vineri, sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “ Someș“ al județului Satu Mare: www.isusatumare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.