Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Cea mai grea săptămână de la Electrolux. ,,Urmăresc să te termine psihic”

Astăzi a început cea mai grea spătămână de la Electrolux. Muncitorii au intrat în cea de-a doua săptămână de grevă generală, una a presiunilor psihologice, anunță liderul de sindicat Sorin Faur, care îi îndeamnă pe oameni să rămână în continuare tari pe poziții.

Liderul Sorin Faur a transmis un mesaj prin care le cere muncitorilor să aibă în vedere eventuale presiuni venite din partea conducerii.

,,Începem a doua săptămână de grevă. Va fi cea mai grea pentru că e săptămâna presiunilor psihologice. Faptul că nimeni nu te bagă în seamă, atât din partea conducerii din România cât și din cea centrală…Asta și urmăresc! Să te termine psihic!”.

Totodată, Sorin Faur a ținut să le reamintească muncitorilor de greva din urmă cu șapte ani, atunci când conflictul dintre angajați și conducere s-a aplanat abia după trei săptămâni.

,,Nu uitați că și în 2012 abia după 3 săptămâni de grevă ne-au băgat în seamă. Rămâneți împreună, fiți uniți și vă veți recâștiga demnitatea, veți fi respectați și de ceilalți!”.

Greva de la Electrolux a intrat astăzi în cea de-a doua săptămână. Muncitorii s-au întâlnit în fața întreprinderii şi au scandat din nou împotriva conducerii. Sindicaliștii și conducerea fabricii din Satu Mare nu au reușit să ajungă la un compromis. Salariații cer doi lei în plus pentru fiecare oră muncită.

 

2 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    la stirile nationale sa dat despre greva , ca nu prea urmaresc televiziunile ? ar trebui in fiecare zi data la stiri

  2. cârcotaş Răspunde

    Le urez succes sindicaliştilor dar şefii de sindicat trebuiau,prin contractul colectiv de muncă să stabilească condiţii clare de creştere a salariului.Adică chestii de genul:2 lei pe oră e mult?…..sau:în Suedia câştigă de 5 ori mai mult…sau:s-a făcut profit uriaş….nu sunt argumente prea tari.Dacă ar fi cereţi cotă din profit sau acţiuni la firmă.Ceea ce vreau să spun e că sefii de sindicate sunt slăbuţi,în general vorbind.Se văd plătiţi bine dar nu ştiu ce au de făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.