Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO/VIDEO. Tensiuni la Electrolux. Greviștii cer demisia conducerii. Ministrul Muncii, chemat în stradă!

Greviștii de la Electrolux îl așteaptă pe ministrul Muncii Marius Budăi de mai bine de două ore în stradă. Întâlnirea trebuia să aibă loc la 12.30, însă cum ministrul se lasă așteptat, greviștii au pornit în marș în jurul fabricii pentru a-l chema alături de ei.

După întâlnirea cu sindicaliștii, ministrul Muncii a declarat că va avea o întrevedere la ora 12.30 cu angajații aflați în grevă. La întâlnire s-au adunat peste 200 de greviști, însă ministrul nu și-a făcut încă apariția. Oamenii au pornit într-un marș, strigând lozinci la adresa conducerii Electrolux.

2 comentarii

  1. Ganditorul SM Răspunde

    Ca tot vorbesc sindicalistii despre corectitudine si dreptate.
    Articolul 25, din legea 62/2011, Legea Dialogului Social:
    “Articolul 25
    Organizatia sindicala poate, in conditiile prevazute de statut:
    a) sa sprijine material membrii sai in exercitarea profesiunii;
    b) sa constituie case de ajutor proprii;
    c) sa editeze si sa tipareasca publicatii proprii;
    d) sa infiinteze si sa administreze, in conditiile legii, in interesul membrilor sai, unitati sociale, de cultura, invatamant si cercetare in domeniul activitatii sindicale, societati comerciale, de asigurari, precum si banca proprie;
    e) sa constituie fonduri proprii pentru ajutorarea membrilor sai;
    f) sa organizeze si sa sprijine material si financiar activitati cultural-artistice;
    g) sa organizeze si sa desfasoare cursuri de pregatire si calificare profesionala, in conditiile legii;
    h) sa desfasoare si alte activitati prevazute prin statut, in conditiile legii.”

    A facut ceva din toate acestea sindicatul de la Electrolux?
    Din cotizatiile lunare se putea infiinta un fond propriu de ajutorare a membrilor in asemenea situatii. Dar nu, ei cer donatii!

    ART. 194 (1) Pe durata grevei conducerea unităţii nu poate fi împiedicată să îşi desfăşoare activitatea de către angajaţii aflaţi în grevă sau de organizatorii acesteia. (2) Conducerea unităţii nu poate încadra alţi angajaţi care să îi înlocuiască pe cei aflaţi în grevă.

    Deci ati retinut? care sa ii inlocuiasca pe cei aflati in greva.
    Dar se pot face angajari pentru alte pozitii, care nu sunt ocupate de grevisti si care oricum erau scoase pentru ocupare.

    Cred ca aveti o grava problema cu conducerea sindicatului, care sunt asi in a minti si manipula.

  2. Ganditorul SM Răspunde

    Si am uitat ceva:
    ART. 162 (1) “În toate cazurile în care există premisele declanşării unui conflict colectiv de muncă, organizaţiile sindicale reprezentative sau reprezentanţii angajaţilor, după caz, vor sesiza în scris angajatorul, respectiv organizaţia patronală despre această situaţie, precizând revendicările angajaţilor, motivarea acestora, precum şi propunerile de soluţionare. Angajatorul este obligat să primească şi să înregistreze sesizarea astfel formulată.”
    Revendicarile transmise de sindicat in procesele verbale pe care le-au putut citi toti angajatii au fost doar cele legate de salarii. Nici un cuvant despre norme ca sunt prea mari, nici un cuvant despre maistrii care au comportament abuziv, asa cum s-au plans grevistii afara, in timpul grevei.
    Asta inseamna ca liderii de sindicat nu cunosc adevaratele probleme ale angajatilor. Nu au avut o discutie reala cu ei. Sau au tainuit cu buna stiinta aceste aspecte, netransmitandu-le celor din conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.