Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Liderii sindicali de la Electrolux, ameninţaţi: Se termină greva, şi intraţi voi în fabrică!

Liderii de sindicat de la Electrolux le-au transmis, astăzi, protestatarilor din faţa fabricii, că nu cedează chiar dacă asupra lor se pune presiune foarte mare.

“Se termină greva, şi intraţi în fabrică, dacă o să mai veniţi în fabrică”, le-ar fi spus liderilor sindicali directorul fabricii Electrolux, Dietmar Bloemer. Adică, o să aibă grijă de ei.

Tot el s-a plâns la întâlnirea de miercuri că îi prin acest protest îi este afectată imaginea.

Sindicaliştii au scandat şi astăzi “Ieşi afară, javră ordinară” din proprie iniţiativă.

“Nu vă atacăm familia, are un copil mic, ştim. Nu avem nimic cu familia lui. Dar şi noi avem familii! Cu ce susţinem cheltuielile?”, a spus Sorin Faur, liderul sindicatului Samus.

“Bloemer şi gaşca lui, cascadorii râsului”, “Demisia”, “2 lei”, “Bloemer nu uita, asa nu-i fabrica ta”, au scandat protestatarii.

FOTO. Reclamaţii! Sute de oameni de la Electrolux, în grup la ITM Satu Mare

Conducerea Electrolux, reclamată de protestatari la ITM

LIVE. Greva de la Electrolux, în a doua săptămână! „Nu cedăm”!

 

 

18 comentarii

  1. Andrei Răspunde

    Cat castiga liderii de sindicat?
    ce face sindicatul cu banii incasati in fiecare luna de la membrii de sindicat?
    Acei bani ar trebui sa fie folositi pentru a-i platii pe grevisti!

  2. IdaM Răspunde

    Se trage cate 25 lei din salar in fiecare luna cotizatia la sindicat. de la 400 membri se aduna 10.000 lei adica 100 milioane. unde se duc banii aceia? Normal ca lideri de sindicat pot sa steie in greva. ei au buzunarul plin.

  3. x-ulescu Răspunde

    Dezbina si controleaza ..asta e deviza celor care incearca sa blocheze greva , sa dea vina pe liderii de sindicat
    Dupa cate vad multi posteaza IMPOTRIVA intereselor muncitorilor . oare aceea care posteaza impotriva muncitorilor ce interese au ? ca doar nu fac parte din conducerea din suedia , sunt cateii care asteapta un os de ros ,de la stapani

  4. Una Răspunde

    Este dezamagitor si revoltator modul in care liderii de sindicat instiga la ura si lupta de clasa, ca pe vremea comunismului. Cu asemenea scandari isi arata valoarea. Puteau sa protesteze, nimeni nu ii opreste, dar mai civilizat. Si se mai si victimizeaza! Victime sunt cei pe care ii manipuleaza si mint. Tot vorbesc de salariile de la Kaufland, dar nimeni nu spune ca banii aia se iau nu pentru 8 ore de lucru, cat se lucreaza intr-un schimb, la banda, ci pentru 10 ore de lucru pe zi, inclusiv sambete si duminici. Altii au 2000 de lei in alte parti ca lucreaza si in schimbul 3 si au spor de noapte. La electrolux sunt doar doua schimburi. E trist ca manipuleaza prin minciuna.

    • x-ulescu Răspunde

      cu alte cuvinte vrei sa spui ca muncitorii sa stea in banca lor sa accepte tot ce zice conducerea ,nu sa-si ceara drepturile. muncitorii au o singura marfa ,munca lor ,e dreptul lor sa si-o vanda cat mai scump. nu incalca nici o lege ,cum fac protestatarii hastagisti rezist,si carora politia nu le face nimic ca blocheaza strazile.

  5. john Răspunde

    PLM DE 25 DE LEI,MACAR EI TE REPREZINTA,AI O SANSA,O SPERANTA PT CEVA.CIOBANE DA UN EXEMPLU SI DA-TI DEMISIA CA ESTI DEPASIT DE SITUATIE BLOMER DU BIST EIN BULL SHITH.

  6. Adrian Cozma Răspunde

    Liderii de sindicat isi urmaresc doar propriul interes

    • x-ulescu Răspunde

      si dumneata al cui interes il urmaresti , sigur NU al muncitorilor ,sper sa-si aminteasca la vot si sa NU voteze pnl

      • X-ulescu Răspunde

        Cei care vorbesc in necunostinta de cauza intrebati-l pe Faur, Matica si Darle ce salariu castiga lunar. Voi va permiteti sa mancati la restaurant zi de zi? Va permiteti sa va scoliti copii in strainatate? De ce sunt tot aceeasi oameni sunt votati in sindicat? Stiti care sunt regulile candidare ca lider de sindicat? Regulile sunt facute de ei, pentru ei. Nu pentru muritorii de rand. Acesti oameni va reprezinta. Bravo ca ii ridicati in slavi.

      • Unu' Răspunde

        Chiar mă căcam pe mine de râs dacă încurajai lumea să voteze altceva decât ciuma roșie!

        Postac posac, nu=ți dai seama că personajul ăsta n-are nimic în comun (în afara numelui) cu cosma adrian de la PNL (încă, dar sper să nu dureze mult)?!?

        Hai sictir golane!

    • Rodica Răspunde

      N-ai plecat inca in Suedia sa ne spui de-acolo cum e cu productivitatea muncii ?

  7. Gheorghe Răspunde

    Cotizatie mare,cat un pachet de tigari!!!!Lasati oamenii sa-si ceara drepturile,ca nu vor veni la voi dupa bani.Ei isi cunosc situatia mai bine decat le-o cunoastem noi.Ce daca nu vor sa munceasca pe bani purini?!!!Foarte bine fac,sa ramana uniti ca vor veni tot felul de ,,sfatuitori”care o sa le spuna ca nu se merita.Cunoastem stilul acestor directori si patroni care te-ar trimite acasa DOAR cu banii de cheltuieli.Daca te respecti vei fi respectat.Cel mai mare respect pe care-l poate primi un muncitor este SALARIUL pe masura muncii lui.Succes pentru acesti Oameni…aveti respectul meu si rusine pentru cei care-i hulesc…Daca voi ati ajunge sa va bateti (sindical)pentru leafa voastra ati mai vorbi asa?? v-ar placea ca cineva sa rada de voi si sa va injoseasca???Cred ca NU!!!

  8. Gogu Răspunde

    „Bloemer şi gaşca lui, cascadorii râsului”, „Demisia”, „2 lei”, „Bloemer nu uita, asa nu-i fabrica ta” ???Serios??!! Ei,dar atunci cand acesti papagali isi vindeau suedezului ”actiunile” ,de ce n-au strigat si atunci ??S-au bucurat ca au luat ”un pumn de dolari”,iar acum nu le mai convine ca au devenit sclavi !!!

  9. Altu Răspunde

    Cei care postează împotriva muncitorilor sunt javrele pesedist care vor întoarcerea la comunism,unde nu comentai și acceptau orice. Vedeți îndemnurile lor: să batem protestatarii, alți spun să-i mitraliem, dacă ești contra partidului ești prost și urât, ți se arată degetul mijlociu etc. Asta este viitorul dacă nu vom ieși la vot: Comunismul

    • x-ulescu Răspunde

      muncitorii nu sunt asa de prosti cum ai vrea tu , isi dau seama cine posteaza impotriva lor,si sper sa actioneze la vot !!

  10. X-ulescu Răspunde

    Vad foarte multa rautate din partea participantilor la greva. In primul rand au uitat ce s-a intamplat in 2012:
    – au stat aproape o luna in greva si au pierdut plata orelor suplimentare de la 200% s-a redus la 175%
    – prima de pasti
    -prima 8 martie
    – plata salarii compensatorii
    – salarul pe luna in curs
    La final cu ce s-a scuzat Faur, Matica si Darle? Ca au si ei familii. Lumea a uitat ce s-a intamplat si cat i-a reprezentat sindicatul interesele. Ati uitat dragilor sau voi nu erati in Electrolux?
    Nimeni nu contesta ca muncitorii au salarii mici dar ce face sindicatul e un joc de teatru. Au avut 60 de zile la dispozitir sa negocieze. Dar negocierea e o comunicare bidirectionala. X cere Y ofera si se accepta undeva la mijloc. Ori sa ceri si sa nu lasi nu e negociere. Cere mai mult daca vrei o anumita suma. Care e brokerul de asigurari care castiga sumele dupa asigurarea privata propusa de sindicat?
    Mai analizati un pic.
    In plus e innaceptabil cum se comporta lumea. Sa ii faci tradatori pe cei care isi fac treaba e josnic. A fost alegerea lor precum si alegerea voastra cand ati decis sa intrati in greva.

    • X_ulescu Răspunde

      Ia compara piata fortei de munca din 2012 cu cea din 2019. Atunci gaseau altii in loc pe aceasi bani, acuma ciuciu.

      • X-ulescu Răspunde

        Daca tot asa rau sunt conditiile ce nu exista miscare de personal in fabrica? De ce prefera sezonierii sa lucreze cate 3/6 luni? De ce exista doar 450 de sindicalisti din totalul de 800 si ceva? Toti care au preferat sa lucreze sunt tradatori si lingai cum sustin unii? De ce grevele se organizeaza de obicei iarna in lunile ianuarie/februarie/martie cand se stie foarte bine ca nu sunt comenzi. De ce nu se fac in toamna inainte de boom-ul inainte de craciun cand se fac productii record? Pentru ca sunt manipulari impreuna cu sindicatul? Comenzile sunt reduse si cat timp oamenii sunt in greva fabrica economiseste aproape suma cat va obtine sindicatul daca se ajunge un acord. Sau se vor scuti liderii de sindicat ca au fost amenintati ca data trecuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.