Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

LIVE. Luptă pe viaţă şi moarte la Electrolux! “Sclavi la noi acasă! Trăim ca animalele!”

Luptă pe viaţă şi moarte la Electrolux! Sindicaliştii şi muncitorii se pâng de faptul că sunt trataţi ca nişte sclavi!  Muncitorii şi sindicaliştii s-au întrunit în şedinţă în această dimineaţă la intrarea în fabrică şi au scandat lozinci împotriva conducerii companiei.

Liderul de sindicat, Sorin Faur, a declarat că este “o luptă pe viaţă şi moarte” la Electrolux, din moment de persoanelele din conducerea fabricii au atacat pe toate căile greva şi ameninţă în continuare cu instanţa.

“Întreaga activitate a Electroluxului est blocată”, a anunţat Sorin Faur.

Astăzi va fi trimită o scrisoare către conducerea companiei din Suedia.

“Nu cred  că ei ştiu cum se comportă conducerea cu noi”, a spus Faur.

Vasile Dârle, secretar al federaţiei Cartel Alfa,  le-a spus muncitorilor că ei câştigă doar jumătate din cât ar trebui şi i-a îndemnat să stea uniţi deoarece aşa pot învinge, cum s-a întâmplat în urmă cu şapte ani.

“Trăim ca animalele! Suntem sclavi la noi acasă”, a transmis  o femeie care a arătat fluturaşul de plată în care se vede că are un venit de circa 1.700 de lei.

Oamenii au scandat: DEMISIA! RUŞINE!

Ei s-au mai plâns de faptul că pentru salarii mici muncesc iarna în frig şi vara în căldură.

Pentru grevă au semnat 420 de persoane, faţă de cei 360 câţi au semnat iniţial.

Se pare că fabrica ar fi încercat din nou boicotarea grevei, transmiţându-le muncitorilor care doresc să muncească dar stau acasă că vor fi plătiţi cu 75% din salariu, cu condiţia să anunţe că nu doresc să fie în grevă. Oamenii nu au fost lăsaţi să protesteze în incinta fabricii, astfel că au ieşit în faţă.

FOTO. Grevă generală la Electrolux! Muncitorii au oprit producţia!

 

22 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Asa se scapă de sclavie luptând pentru dreptate.
    Modelu este bun trebuie aplicat în tot Municipiu ,Tară și de ce nu și în Europa.
    Libertate Dreptate și Bravo.

  2. Gheorghe Răspunde

    Bravoooo,jos palaria in fata voastra,ramaneti uniti si veti obtine ce va doriti si meritati.Tembeleviziunile unde sunt?Cand este un viol,un scandal,un accident sau vreun eveniment politic imediat trimit reporteri la fata locului.Cand oamenii se revolta impotriva sclaviei tembeleviziunile tac malc,pentru ca si ei sunt sclavi dar pe bani MUUUULT si executa ordinele!!Cu toate ca este lipsa de mana de lucru calificata,patronii nu respecta pe cei care muncesc si salariile sunt sub orice critica.In 10-15 ani veti munci cu turcalezi sau indieni pentru ca meseriasii romani sunt pe cale de disparitie iar tinerii(bravo lor)nu sunt dispusi sa fie sclavi pe bani putini,ei prefera sa munceasca in strainatate pe un salariu decent.

  3. unu Răspunde

    corect zis Gheorghe

  4. altu fără bmw Răspunde

    Probabil abia așteaptă suedezii să închidă și pe ăsta numai motiv să fie. E șlagărul zilei. Îi doare în k.r de muncitori. Sfântul Profit, aia da.

  5. Gheorghe Răspunde

    Normal ca profitul intereseaza,nimeni nu face afaceri fara profit,nici eu si nici dumneata nu ai face afaceri fara sa castigi,dar si leafa muncitorilor conteaza ca ei te ajuta sa faci profit.NU??Si ce daca inchide? Crezi ca in alte tari se lucreaza mai bine si mai ieftin….sa mearga unde si-o dus mutu iapa…Sunt sigur ca muncitorii de acolo nu vor ramane pe drumuri,sunt sigur ca-si vor gasi loc de munca.Am muncit cativa ani si pe afara si stiu cum muncesc francezii,austriecii,nemtii,portughezii.Sincer (in unele domenii)nu se compara cu productivitatea si calitatea pe care o fac romanii.Momentan lucrez la o firma care executa DOAR export….si sincer va spun am dat clasa la calitate si productivitate,produse executate le la ,,A la Z”cu garantii in functionare.Dar ce este concret,produsele de la Electrolux se pot bate la orice ora cu produsele de acelasi profil de top din europa si nu numai.Pai si atunci??…lasa ca romanul este mai pr..st el se multumeste cu firimituri de la masa stapanilor, sa castige ei cat mai putin…le ajunge !!!Acesta este slavagismul modern.Asta este si mentalitatea unor politicieni romani de aceea suntem marginalizati peste tot.Succes baieti si sa auzim de bine!!!

    • altu fără bmw Răspunde

      @Gheorghe. da așa este cum spui, dar mă indoiesc că așa gândesc și patronii. Din păcate tot UE-ul este un fel de ”colonie” financiară.

  6. profesor Răspunde

    Oare nu există nicio instituție care să-i susțină pe acești oameni??? Până când SCLAVIA va fi tolerată de acest stat?

  7. Adrian Cozma Răspunde

    Prima data trebuie sa demonstrezi ca meriti majorarile de salar. Acesta este un principiu liberal!

    • Ma-ta Răspunde

      Iar te bagi in seama? avorton post decembrist! Postac hashtag-ist ce esti! Mars si sapa la stapanii tai! Vezi ca Werner are nevoie de aruncatori de ketchup si mustar, ca doar atat sunteti capabili! Paduchi patetici ce sunteti!

    • x-ulescu Răspunde

      Deci dupa liberali sunteti lenesi si neinstruiti , ca daca era patronatul multumit de voi va marea salariul cu 1000 de lei. Liberalii astia nu vor tine niciodata cu muncitorii , aveti grija pe cine votati

    • Rodica Răspunde

      Conform principiilor liberale au demonstrat parlamentarii , guvernantii , consilierii , primarii , bugetarii , ca merita maririle de salariu ? Sau ca merita pensii speciale unii ? Ce produceti voi , cei de la buget , de meritati atatea mariri de salariu ? Din ce platiti contributiile la CAS si CASS , sau impozitul pe salarii ? Nu mai bine taceai ? Conform principiilor liberale trebuie sa fie discrepanta atat de mare in societate , intre categoriile sociale ? Tot conform principiilor liberale s-a furat si se fura in continuare ?

  8. x-ulescu Răspunde

    lasa ca vin la putere liberalii cu usr-isti si dau ca in ungaria legea sclaviei ,, unde sa pomenit sa fi platit peste 3 ( trei) ani pentru orele suplimentare OBLIGATORII !!! majoritatea afacerilor romanesti au fost distruse de dna ,multe cu probe false ,ca sa faca loc strainilor.
    Atentie cu cine votati data viitoare

    • Altu Răspunde

      Lasă că îi bun PSD care a tăiat salariile la privat cu impozitele lor și dă fără număr la trântorii de bugetari.

      • x-ulescu Răspunde

        Stimabile @altu esti prost informat ,guvernu a transferat sumele pe care trebuiau sa le plateasca patronu pentru angajati asigurari de pensii si sanatate in principal ,la muncitori de unde se plateau la stat ca sa se poata urmarii daca se platesc, Dar patronii REFUZA , sa plateasca si nu au marit cu aceste sume salariile ( sume pe care legal oricum trebuiau sa le plateasca )…degeaba pe fluturas muncitoru vede ca s-au retunut aceste sume daca patronul NU le plateste la stat. Deci unde sa micsorat salaru LA PRIVAT multumiti patronului ,ca banii aia sunt in buzunarul lui

        • Gyuri Răspunde

          @x-lescu,am o singură observaţie:eşti prost!Dacă guvernul a făcut ce zici tu pt. a încasa bani mai mulţi ca să-ţi mărească ţie salariul cu atât mai mult patronatul n-o să mărească salariile în privat.Mai mult ,creşterea salariului mediu a dus la scăderea punctajului de pensie în privat.Deci PSD ne-a tăiat pensiile.Înţelegi sau eşti prost?

          • x-ulescu

            spre surprinderea ta trebuie sa spun ca sunt PFA .castig cat produc ,platesc taxe la stat cat se cere daca vreau pensie si asigurari de sanatate,si vad diferenta de pe vremea lui boculet cant eram controlat de fisc aproape lunar si venea de plata cu somatie penalizare de 1 leu ca am platit tva-ul lunea nu vinerea si acum cand trebuie sa depun o singura declaratie. Si inca o data cei care lucra la privat si au salariul scazut au fost furati de patroni care NU șe-au platit asigurarile de pensie si sanatate,Gyuri tu lucri la privat sau la stat sau esti bisnitar ?

          • Gyuri

            @x-lescu,rămâne cum am stabilit.Poţi fi PFA,după cum vorbeşti ai interese în zona bugetară ori protecţie de acolo.Îţi ştiu comentariile şi ştiu unde să te încadrez.

  9. profesor Răspunde

    Serios ”Adrian Cosma”??? Dar oare PARLAMENTARII își merită salariile imense și numeroasele avantaje? Ei cât muncesc pentru acei bani??? o zi pe săptămână și zile libere nelimitate? Acesta e tot un principiu liberal?? Știu sigur că NU! Așa cum un liberal adevărat niciodată nu ar accepta ca românii să fie sclavi!

  10. x-ulescu Răspunde

    Gyuri da tu ? la privat , bugetar sau bisnitar ..in rest fiecare e liber sa creada ce vrea ! ideea e ca oamenii trebuie sa lupte ca sa obtina ce vor. sau tu vrei ca sa ramana sclavi toata viata ?

  11. Y_grec Răspunde

    x-ule tre să fii cretin dacă apreciezi regimul pfa instituit de psd , râmâi cu praful de pe tobă , mai bine e dacă ești bujetar – lipitor de afișe și iei banu gros pe degeaba .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.