Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

LIVE. Muncitorii de la Electrolux vor depune sesizări în grup la ITM. Marş amplu la Satu Mare!

Muncitorii de la Electrolux vor depune sesizări în grup la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Secretarul sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, i-a anunţat astăzi pe muncitori că de la ITM li s-a transmis că reclamaţiile cu privire la acordarea tichetelor de masă pe luna trecută trebuie depuse personal. Astfel, toţi cei 400 de muncitori se pregătesc să meargă personal la ITM şi să depună reclamaţii.

Acest lucru i-a nemulţumit pe toţi sindicaliştii, care au scandat împotriva ITM.

Potrivit sindicaliştilor, au primit tichetele aferente lunii trecute doar acei muncitri care se află la muncă, şi nu au intrat în grevă.

Muncitorii din Electrolux se află astăzi în cea de-a opta zi de grevă generală.

Joi, 21 martie, va avea loc un marş în Satu Mare, în frunte urmând să fie preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Conducerea Electrolux, reclamată de protestatari la ITM

LIVE. Greva de la Electrolux, în a doua săptămână! „Nu cedăm”!

 

8 comentarii

  1. Poet Carei City Răspunde

    Mars,mars dar oarecum ajunge si la Mars,eventual o sa fie cativa ars,nu ca nu face ceva bine, pentru ca in tara asta greu se rezolva ceva cu proteste ,degeaba merg ei dupa Olanda,eventual poate sa cante o frumoasa Balada,ce asteptam cand ajungem noi sa castigam atata,acum este salarul minim aici aproape atata cat a marit tariful in tara TULiPANA.

  2. Ganditorul SM Răspunde

    Stiti ca anul acesta sunt alegeri pentru conducerea sindicatului de la Electrolux? Domnii din conducerea sindicatului isi fac campanie electorala acum.
    De ce spun ca nu s-a negociat? Initial, conducerea a oferit marire de 3% plus bonus de prezenta, ca pana acum. Apoi, dupa negocieri, s-a oferit 5% si bonus de prezenta. Apoi, dupa alte negocieri s-a oferit 7,5%, bonusul de prezenta fiind inclus in salariul de baza. Deci, la Electrolux, vii, nu vii, tu tot iei bonus de prezenta.
    In hala unde se lucreaza este cald iarna, oamenii pot sa stea in tricou – nu stiu de ce ziceau ca iarna e frig. Daca conditiile de munca sunt grele, daca se fac discriminari la locul de munca, normal era ca muncitorii sa reclame aceste aspecte liderilor de sindicat – care in timpul anului nu prea s-au facut remarcati prin fabrica – si acestia sa comunice totul mai din timp, la Stockholm, sa faca sesizari peste tot pe unde se putea, inainte de a se ajunge la greva, pe care o vor resimti muncitorii chiar cand se apropie pastele.
    Nu cred ca liderilor de sindicat le pasa cu adevarat de oameni. Ei vor sa isi asigure functia in sindicat, sunt in campanie electorala. Un lider de sindicat castiga foarte bine.
    Daca le pasa cu adevarat de oameni, se preocupau de situatia lor tot timpul anului, propuneau masuri. Nu erau vocali doar acum.
    E foarte usor sa mute productia de aragaze in Polonia sau Egipt, unde au capacitati mai mari decat in Satu Mare. Nu trebuie sa vina sa mute utilaje, ca au acolo tot ce le trebuie. Doar opresc aici si incep acolo. O fi mai bine fara loc de munca?
    Si daca e asa greu la Electrolux, de ce nu mergeti in alta parte? E o tara libera. Nimeni nu va tine cu forta intr-o fabrica.
    Asa isi pot pierde locul de munca si alti nevinovati, care ar vrea sa munceasca.

  3. unu Răspunde

    am citit comentul ganditorului sm , si imi da de gandit , ciudat faptul ca unii lucreaza altii nu , dar treaba asta cu mutatul productiei se poate realiza foarte usor nu uitati de Nokia de la Jucu , vai multi au ramas fara loc de munca.

  4. Andrei Răspunde

    Am si eu o intrebare: de cand au inceput negocierile? Normal ar fi ca negocierile sa inceapa pe la sfarsitul anului, cand se face bugetul, nu se face la inceputul anului, cand deja bugetul a fost inghetat. Daca sindicatului i-ar fi pasat cu adevarat, ar fi inceput mai repede negocierile.
    Oamenii cer 20%in plus la salariu, dar ei ce ofera in plus?
    Ironic: acum cateva zile toti colegii care munceau erau numiti lingai iar acuma ii cer in strada langa ei!

  5. Alfa Răspunde

    publicitate pentru conducerea sindicatului pe spinarea oamenilor de rand care au rate si copii la scoala.

    oameni buni “Sefii” sindicatului nu reprezinta muncitorii se reprezinta doar pe ei care vor salarii si sustinere, Sa mai facut greva si sindicatul nu a avut bani de unde sa plateasca muncitorii,

    Cascatilor negociati din tim propuneti din tim nu despartiti TESA de muncitori dar acum doua zile urlati ca sunt pupincuristi si acum vreti sa se uneasca.

    Rusine sa va fie ca va intereseaza numa de buzunarul vostru.

  6. Mihai Bărbulescu Răspunde

    Pentru a reduce impactul acțiunilor acestor oameni, vă ascundeți în spatele anonimatului.
    În această umbră a fricii dați cu pietre în oamenii aceea care stau în stradă.
    Măi fraților, vă descalificați…voi aveți impresia că sutele acelea de oameni nu au dreptate sau sunt proști?
    Voi credeți că îi manipulați cu idei de astea ieftine și fără fond?
    Voi credeți că ei nu au demnitate?
    Vă înșelați!
    Oamenii aceștia, care își strigă păsurile în stradă sunt sindicatul.
    Ei sunt cei pe care noi îi susținem și încurajăm!
    O facem pentru că MERITĂ!
    O facem pentru că au ONOARE!
    Cât privește scrierile unor postaci anonimi, le precizez că folosesc metode primitive de dezbinarea a acestei legitime mișcări.
    Puteți scrie oricât, e dreptul vostru, numai că nu prea aveți cui. Fiindcă acei oameni sunt hotărâți și nu vor putea să fie înduplecați de anonimi cu scrieri lipsite de conținut și interes.
    Mulțumesc greviștilor de la Electrolux Satu Mare pentru atitudinea de care dau dovadă și pentru acest fapt nu pot spune decât că au tot respectul meu și al colegilor mei.

    • Norick Răspunde

      Pentru mine si nickul Mihai B…este anonim. Nu inteleg de ce este comentul tau mai OK decat restul…:-)
      Peace ! 😛

  7. Ganditorul SM Răspunde

    Domnule Mihai Barbulescu, faptul ca vrem sa ne pastram anonimatul este perfect ok, nu vrem sa fim persoane publice. De ce? trebuie sa ii calomniati si pe alti pentru ca au pareri diferite?
    Cred ca, ceea ce ii deranjeaza pe multi, nu este greva in sine, faptul ca se protesteaza, ci modul in care se face, cu injurii. ceea ce ii deranjeaza pe multi este modul in care liderii de sindicat manipuleaza prin minciuna si dezinformare.
    Numarul unei multimi nu inseamna automat ca acolo este adevarul absolut. Si minerii au fost multi si stim ce s-a intamplat.
    Si membrii de partid comunist au fost multi si stim ce au facut. Si ei au apelat tot la minciuni si dezinformare. Si ei au chemat la lupta de clasa.
    Mult mai multe se puteau obtine prin dialog, protest pasnic, fara injurii. Dar acum… ma tem ca e prea tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.