Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Romeo Nicoară: „Susțin votul pentru tinerii care au împlinit 16 ani! Este un pas necesar”

Romeo Nicoară, deputat PNL, susține votul tinerilor ce au împlinit vârsta de 16 ani, se arată într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, în cursul zilei de astăzi. 

Deputatul sătmărean precizează că acest pas este unul benefic incluziunii tinerilor în societate, oferindu-le acestora încredere și, totodată, responsabilitate.

„Susțin votul pentru tinerii care au împlinit 16 ani. Este un pas necesar pentru a crește incluziunea și mesajul lor în viața cetății.

Pentru că vin alegerile europarlamentare, să vorbim deci și despre subiecte europene. Din 2015, Parlamentul European a votat pentru susținerea votului tinerilor de 16 și 17 ani și a cerut statelor membre să găsească moduri de a introduce această prevedere în practică.

Este vorba deopotrivă de încredere și de responsabilizare. Tinerii sunt astăzi mult mai dinamici și participă cu rezultate la viața comunităților noastre. Lucrează, inovează, sunt un motor pentru tehnologie și adopția ei, unii plătesc deja taxe. Este firesc să le oferim și un instrument prin care să fie o voce egală, în mod democratic, în viața politică.”

Tinerii sunt parte a societății politice, nu doar consumatori, spune deputatul PNL, Romeo Nicoară.

„Noile media prin care ei comunică au ajuns să transforme viața noastră și, că vrem sau nu vrem, participăm și noi la o societate modelată de ei, chiar acum când vorbim. Este un grup important care trebuie adus la aceeași masă a deciziilor, ca persoane cu deplină înțelegere a lumii, uneori poate mai fină și actuală decât a celorlalți.

Nu este așadar o dorință de a-i împinge de la spate sau de a-i sensibiliza, ci de a accepta că ei sunt deja parte a societății politice, nu doar consumatori.”

Inițiativa este un succes, dacă ne uităm la alte state, inclusiv la cele din Uniunea Europeană, potrivit deputatului sătmărean.

„Experiența altora state, inclusiv europene, arată că inițiativa este un succes. Fie că este implementată gradual, doar pentru anumite tipuri de alegeri, fie deodată la toate, tinerii vor să participe. Au existat și în România demersuri similare dar ele au fost realizate doar „pe fugă”, fără dezbatere și o asumare reală.

Sunt de părere că dreptul unor concetățeni de a decide cu privire la viața lor este elementar și merită atenție în mod prioritar. Asta înseamnă să devenim și mai mult europeni. E timpul pentru Europa!”

6 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    asta mai lipsea. nu avem destui analfabeti si asistati social care ne decid viitorul. la cum gandesc tinerii de azi o sa voteze in batjocura sau manipulati.

  2. iuliu Răspunde

    Dute in plm de labagiu cacacios!

    • bulalela Răspunde

      Te simti? Ar fi normal sa aiba drept de vot cei care au cel putin 8 clase si au contribuit la stat cu ceva, prin asta ma refer la ani munciti, nu tot felul de tigani fara buletin care traiesc din furturi si trantori adunati de prin birturi.

  3. Adrian Cizma Răspunde

    Cred ca trebuie sa-ti faci de urgenta un ”control” !!!!

  4. prietenul tău Răspunde

    Băi ești prost ?

  5. Riki Răspunde

    Sper sa nu se voteze asa o aberatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.