Ultima actualizare: ieri, 21:58

Locale

FOTO. Mașini acoperite de praf saharian, în Satu Mare. Anunțul meteorologilor

Norul de praf saharian a ajuns şi în Satu Mare. În această dimineaţă, miercuri, 24 aprilie, mai mulți sătmăreni şi-au găsit maşinile acoperite cu un strat de praf gălbui.

Norul de praf din Sahara, descris de meteorologi drept “foarte de dens”, a ajuns deja deasupra României. În mai multe zone din Satu Mare, mașinile au fost acoperite cu un praf gălbui, spre roșcat.

„În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării”, transmie Adimistrația Națională de Meteorologie, într-un comunicat.

Un comentariu

  1. Amați Răspunde

    Cu tristețe trebuie remarcat faptul că radarele meteo nu detectează corect norii de praf saharieni ,deoarece în Amați aceștia acoperă totul zilnic, de mult timp și încă mult timp. Mulțumim din inimă partidului! Cum care partid ? The red one!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.