Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

PROIECT. Fostă centrală termică, transformată în centru social pentru persoanele defavorizate

Primăria Satu Mare pregăteşte un proiect pentru transformarea unei foste centrale termice din zona str. Ostrovului în centru social pentru persoanele defavorizate care locuiesc aici. Proiectul urmează să fie supus aprobării în şedinţa de joi  a Consiliului Local.

Înființarea Centrului Multifuncțional presupune reabilitarea unei foste centrale termice situată în imediata vecinătate, fiind vizate lucrări de întărire a structurii, etajare parțială și compartimentare a clădirii în vederea crearii unor spații suficiente pentru oferirea tuturor serviciilor sociale specifice unor centre de zi.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Înființarea unei noi structuri de servicii sociale, Centrul Multifuncțional Social Ostrovului, pentru minimizarea riscurilor de excluziune socială pentru copiii proveniți din familiile aparținând comunității defavorizate din zona Ostrovului, respectiv pentru adulții cu dizabilități intelectuale de pe raza municipiului Satu Mare, prin realizarea condițiilor pentru acordarea unor servicii sociale de prevenție și intervenție specifice centrelor de zi.
    2. Dotarea Centrului Multifuncțional Social Ostrovului cu mijloacele, instrumentele și echipamentele necesare pentru desfășurarea optimă a activităților specifice unor centre de zi.

Perioada de implementare a proiectului este de 26 de luni.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 6.821.218,18 lei. Contribuţia proprie este de 2% din valoarea totală eligibilă aferentă Municipiului Satu Mare, adică 136.424,37 lei.

Proiectul “Regenerare fizică a zonei Ostrovului” va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.3, apelul de proiecte nr. POR/192/4/3/ Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.