Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

Șoferul ce a ucis-o pe sătmăreancă avea permis provizoriu. Riscă 5 ani de închisoare

Șoferul, în vârstă de 19 ani, ce a accidentat-o mortal pe sătmăreanca Dariana Palcău pe trecerea de pietoni, într-un cartier din Bruxelles, avea permis de conducere provizoriu.

În urma accidentului, tânărului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 15 zile, iar acum riscă 5 ani de închisoare, potrivit presei belgiene.

Vă reamintim că Dariana Palcău, o tânără din Satu Mare a decedat, duminică dimineața, într-un cartier din Bruxelles, Belgia, după ce a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni de o mașină condusă de un șofer în vârstă de 19 ani.

În timp ce tânăra traversa trecerea de pietoni, două mașini s-au oprit, dându-i acesteia prioritate. O a treia mașină, condusă de șoferul în vârstă de 19 ani, venind din spate, a vrut să ocolească cele două mașini, trecând pe banda pentru biciclete, moment în care a lovit-o mortal pe sătmăreancă.

Tânăra a fost lovită atât de puternic încât a decedat pe loc, spun polițiștii. În momentul impactului, aceasta a fost aruncată la peste 10 metri distanță de locul accidentului.

Soferul, în vârstă de 19 ani, a fost arestat, iar după audieri a fost eliberat.

2 comentarii

  1. Ana Răspunde

    Ma doare sufletul când citesc . Dariana Încă imi amintesc cum stăteam la masă și povesteam . Ma rog pentru sufletul tău . Dumnezeu sa te aibă in pază. Încă nu pot sa cred ca ai plecat așa repede .

  2. Ionel Moldovan Răspunde

    Bunà ziua tuturor,
    Nu prea scriu eu comentarii pe Facebook, dar ce s-a intàmplat duminicà la Bruxelles cu o romàncà m-a impresionat si bulversat profund.
    A fost lovità si omoràtà pe o trecere de pietoni de un sofer de 19 ani, tànàr si iresponsabil, care a depàsit prin dreapta masinile ce se opriserà pentru a permite traversarea, si a comis accidentul mortal.
    Fac un appel la voi toti si toate care traversati zilnic stràzile : nu mai considerati trecerea de pietoni ca un loc care và protejeazà si unde aveti prioritate. Nu este deloc asa ! Din contrà, este un loc foarte periculos ! Dar nu il tratati ca atare ! Chiar dacà vedeti cà masinile se apropie cu vitezà, pàsiti hotàràti in fatà lor, crezànd cà a traversa este dreptul vostru suprem ! Uitati cà la volan sunt oameni ce pot gresi, nu masini sofisticate echipate cu senzori electronici si detectori de pietoni !
    Cànd traversati fiti atenti la maxim la masinile oprite sau la cele care se apropie de voi, chiar dacà aveti « verde » . In acest fel , dacà o masinà nu opreste, aveti timpul sà và feriti. Un pas, o secundà và poate salva viata !
    Si eu sunt sofer si consatat apropindu-mà de trecerea de pietoni, cà foarte multi si multe nici nu se uità spre masina mea, sà vadà dacà opresc sà-i las sà treacà. Pur si simplu pàsesc cu un aer de suprematie, ca si cum ar vrea sà zicà « aici e dreptul meu !! » . Multi sunt cu càstile pe urechi, deci nu aud dacà o masinà se apropie, sunt cu ochii pe telefon , de parcà ar fi in parc si nu expusi periculoasei manevre de traversare ! De cànd smartphone-urile s-au inmultit, a crescut si numàrul de accidente cu pietoni.
    Cimitirele sunt pline de oameni care au murit fiind in dreptul lor ! Nu e mai bine sà aruncàm o privire, sà ne asiguràm, cà cel ce trebuie sà ne respecte dreptul chiar o face ?
    E ca si cu prioritatea de dreapta aici in Occident si mai ales in Belgia. Avem prioritate de dreapta, suntem in drept, legea e de partea noastrà, dar o luàm cu orice pret ? Multi, foarte multi, nici màcar nu aruncà o privire in stànga, sà vadà dacà prioritatea le este cedatà si se angajeazà in intersectie, asa cum l-am constat si eu de multe ori ! Chiar si in fata camionelor ! Celàlalt nu are decàt sà fie atent si sà le respecte dreptul ! Insà celàlalt nu este intotdeauna atent, si và poate omori, bàga in spital sau sà và nenoroceascà pentru toatà viata !! Ca sà càstigati ce ? Càteva secunde si satisfactia cà ati fàcut uzaj de dreptul vostru ! Dar ati riscat enorm ! Mai bine incetiniti, asigirati-và cà v-a vàzut si và cedeazà prioritatea si apoi angajati-và ! Ambitia nu serveste la nimic in asemenea siutuatii !
    Revenind la pietoni, cu ochi mei am vàzut o situatie limità la Ostende : eram oprit la semafor pe banda a doua, prima era ocupatà, a treia liberà, pietonii aveau « verde « pentru traversare. O femeie ce fàcea jogging s-a angajat sà traverseze, uitàndu-se in directia de unde vin masinile a fàcut primul pas pe banda a treia, si repede a reculat, a dat inapoi, càci o masinà nu a oprit la « rosu » si a trecut in vitezà, la limità, pe làngà ea. Dacà nu recula, o spulbera cu sigurantà. Scena m-a marcat si mi-a ràmas in memorie. Vedeti càt de important este sà và asigurati, chiar dacà aveti « verde » !
    Ca sà inchei, si nu vreau sà fiu un moralizator :
    Pietoni, asigurati-và càt mai bine la traversarea stràzilor si nu mai intoarceti spatele directiei de unde stiti cà vin sau ar putea veni masini, vehicole !
    Sperànd cà nu am scris degeaba, và rog mult, distribuiti acest text, poate va salva vieti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.