Ultima actualizare: azi, 21:42
Locale

FOTO. Pericol de inundații în județul Satu Mare. Intervenție pentru stoparea infiltrațiilor

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș – Tisa/Sistemul de Gospodărire a Apelor(SGA) Satu Mare a intervenit astăzi pentru stoparea infiltrațiilor pe dig mal drept Canalul Homorod, județul Satu Mare.

În urma verificărilor, noaptea trecută s-au constatat infiltrații la subtraversarea digului de pe malul drept al canalului Homorodu Nou, la limita dintre localitățile Păulești și Culciu, din județul Satu Mare.

14 angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare și reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Culciu au stopat infiltrațiile și au pompat apa din incinta apărată. În cadrul acțiunii de intervenție s-au folosit peste 400 de saci cu nisip, 1 buldoexcavator, 1 tractor cu remorcă, 2 autoutilitare, 2 pompe mobile și folie polietilenă.

Institutul Național de Hidrologie a emis un cod galben și un cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – sector aval Ac. Călineşti (judeţul Satu Mare), Crasna – sector aval S.H. Craidorolţ (judeţul Satu Mare). Avertizarea este valabilă în intervalul 30.05.2019 ora 13:00 – 31.05.2019 ora 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.