Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

PSD Satu Mare nu va vota proiectul privind vânzarea sediului UDMR: ”Nu putem fi părtași la un tun imobiliar”

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local al Municipiului Satu Mare a anunțat că nu va vota proiectul de hotărâre inițat de viceprimarul PNL Adrian Albu privind vânzarea sediului în care funcționează UDMR Satu Mare către formațiunea politică, deoarece, spun reprezentanții PSD Satu Mare, prețul a fost subevaluat iar facilitățile propuse pentru achitarea prețului sunt inadmisibile.

Redăm, integral, poziția PSD Satu Mare:

,,În primul rând, prețul imobilulul a fost cu mult subevaluat! Imobilul în care funcționează UDMR Satu Mare, situat pe strada Mihai Viteazul nr. 10, are o surafață de 448,25 mp și un teren aferent în suprafață de 349,5 mp. Prețul de vânzare propus de 132.100 euro este cu mult sub valoarea pieței, având în vedere că este vorba despre o clădire situată în plin centrul orașului și figurează pe lista monumentelor istorice.  O simplă cercetare de piață ne arată că la prețul propus se tranzacționează imobile cu suprafețe mult mai mici, de 150-200 mp, și că la acest preț se pot cumpăra maxim două apartamente, nu un sediu de aproape 450 mp în zona cea mai bună a orașului.

În al doilea rând, facilitățile propuse pentru vânzarea imobilului, respectiv 33% avans și diferența în rate pe o perioadă de 3 ani, ridică semne mari de întrebare.

Este inadmisibil ca o Primărie condusă de UDMR și PNL, care nu acordă facilități fiscale firmelor, ba chiar stabilește cele mai mari impozite din regiune, să aplice dubla măsură când vine vorba de a beneficia de facilități pentru partidele din care fac parte.

Având în vedere aceste aspecte, consilierii municipali PSD Satu Mare nu pot fi părtași la acest tun imobiliar pus la cale de UDMR și PNL și solicită consilierilor locali de la celelalte partide, care încă mai au coloană vertebrală, demnitate și onoare, să nu susțină acest proiect de hotărâre”.

14 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Se voteaza ! udmr are majoritatea
    Daca in botosani unde la recensamant erau inregistrati 38 etnici maghiari ,la votul din 2014 ,au fost voturi pt udmr 188 si in 2019 au votat 926 pt.udmr , cam la cati etnici maghiari sunt inregistrati in satu mare au cam 18 000 000 de voturi..

    • Rodica Răspunde

      Da pe cei din diaspora i-ai socotit ? Ca si pe-acolo sunt cateva milioane , inclusiv cei din Ungaria ….. Imediat vor depasi populatia Indiei .

  2. cetatean Răspunde

    Asta e udmr. Mereu asa caracter infect au avut, sunt niste nevertebrate care isi urmaresc propriul interes. Vor functii ca sa doarma sau sa se joace pe telefon. Se vede ca fara sa faca smecherii nu mai strang voturi. Vi se cam infunda si voua stati linistiti stimati udmristi!

    • Cetatean turmentat Răspunde

      Mai fraiere….ca PSD plateste 199 lei/luna ptr 1200 mp in mijlocul orasului, cladire renovata de coica in 2012 din bani piblici, nu-i bai….ei nu sunt infecte, fara vertebre? Numai UDMRul care a platit 1100 lei ptr o ruina si pe care acum vrea sa cumpere la pretul real. Tu esti un ultim infect putrezit opincar imputit, hogy vájja ki mind a 2 szemed a holló te mocskos bocskoros paraszt!!!!!!

      • Rodica Răspunde

        Ai grija , nu mai bea , că faci delirium tremens si debitezi prostiile de mai sus ! Stii ce-i aceea o ruina ? Ruina umana ? Uita-te in oglinda .

  3. Analiza Răspunde

    Ce monument istoric e cladirea in care functioneaza sediul UDMR?

  4. Gica Răspunde

    Da cât v-ați gândit ca e valoarea la o casa ce sta sa cada și 3 ari de teren?!

  5. Roman Răspunde

    Dar sediul ALDE furat de Sisi si Ștef de la liberali? Eu cred ca ar fi mult mai corect ca toate sediile sa se evalueze si sa se vândă partidelor. Si asa noi,oamenii de rand, nu am avea nici o sansa la ele. Decat sa le tina partidele pt chirii de 2 lei mai bine sa le cu.pere ,dar cu pretul real si din acei bani sa se faca ceva pt oras. Dar NU în rate !!!! Cu banii jos si-n momentul în care se stabileste vânzarea sa se stabileasca si ce se face cu banii pt oras . De exemplu se reabilitează 5 școli, etc. Nu sisteme video la școli cum a facut Ștef, nu prostii. Lucruri reale si necesare pt care ” nu sunt bani”.

  6. satmarean Răspunde

    Asta nu sta sa cada nici peste o suta de ani daca nu vine vreo catastrofa.

  7. Stan Răspunde

    132000 euro e un pret real parerea mea.

  8. Baba Novac Răspunde

    ASTA DA TUN IMOBILIAR FRATILOR :))))) O CASA DARAPANATA :)))))))) LUATI BAI FRATILOR CELE 132.000 EUROI DE LA FRAIERII AIA PANA NU-I TARZIU!!!!!!

  9. parere Răspunde

    ciuma rosie acum e suparata ca a luat-o in barba, o sa puna piedici la toate proiectele de dezvoltare/modernizare din care nu ia ciolanul ca noa asa s-au obisnuit, odata gunoaie asa moare

  10. Satmarean Răspunde

    Calcul simplu…la prețul pe metru pătrat calculat pentru UDMR, să se vândă clădirile și celorlalte partide. Se face o hotărâre unică în consiliul local, toți votează pentru, deoarece le convine să cumpere imobile centrale la prețuri derizorii, deci toată lumea e mulțumită! Pupat piața Independenței…!

  11. Pop Ioan Răspunde

    Ar mai fi niste solutii. Ar trebui stabilit o chirie lunara unica pe metru patrat pt aceste imobile , valabil pt orice partid,supus la vot ,nu al consilierilor,ci al populatiei.Dupa o perioada de X zile de intirziere la plata chiriei,pur si simplu ,evacuati.Exact cum se face cu populatia , platitoare de taxe si impozite (exorbitante) , in asemenea situatii.Ar fi o sursa sigura de venit pt primarie.Alta ar fi scoterea la licitatie PUBLICA al acestor spatii.Si cred ca acesta ar fi cea mai echitabila.Vrei sediu mai “de fite”,baga mina in buzunar si plateste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.