Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

VIDEO. Primele reacții din Satu Mare, după exit-poll. Politicienii, între extaz și dezamăgire

Prezența la vot în județul Satu Mare a fost de 41,63 % la europarlamentare, respectiv de 36,81 % la referendumul pentru justiție. În ceea ce privește rezultatul exit-poll-ului oficial de după încheierea alegerilor, bazat pe datele colectate până la ora 19.00, rezultatele anunțate la nivel național sunt următoarele:

PSD – 25,8%
PNL – 25,8%
USR-PLUS – 23,9%
ALDE – 4,9%
Pro România – 5,7%
UDMR 5,4%
PMP – 5,2%
ALŢII – 3,3%

Reporterii PortalSM au fost în sediile principalelor partide din municipiul Satu Mare, unde au surprins reacții la cald după anunțarea exit-poll-ului.

PNL Satu Mare

Deputatul PNL Romeo Nicoară a declarat că se bucură pentru rezultatul obținut până la această oră de partidul pe care îl reprezintă, însă, cu toate acestea, spune că deocamdată acestea sunt doar estimări ale intențiilor de vot.

Romeo Nicoară a oferit primele declarații în această seară, la sediul PNL Satu Mare, după aflarea rezultatelor exit-poll de la ora 21.00. Deputatul a ținut să le mulțumească românilor și sătmărenilor pentru mobilizarea impresionantă de astăzi.

Președintele Partidului Național Liberal Satu Mare, Adrian Albu, și-a început discursul după aflarea exit-poll-ului de la europarlamentare prin a le mulțumi tuturor românilor pentru prezența la urne, prezență pe care a catalogat-o ca fiind una istorică.

Adrian Albu a mai declarat că PNL este circumspect cu privire la exit-poll-uri, iar munca va continuă încă pentru câteva ore.

PSD Satu Mare

Liderii Partidului Social Democrat (PSD) Satu Mare au reacționat după scorul afișat la Exit-Poll. Social-democrații se așteptau la un alt rezultat decât cel înregistrat în această seară, la ora 21.00.

La sediul PSD Satu Mare s-au urmărit în această seară exit-poll-urile, iar rezultatele de la ora 21.00 au fost neașteptate.

“Este un rezultat neaşteptat, un rezultat care ne nemulţumeşte, ne-am aşteptat la un scor mai mare. Motive puteau să fie multe, probabil cel mai important este prezenţa extraordinar de mare la vot. Chiar am observat că e mai mare ca la prezidenţialele din turul doi din 2014. Linia finală o s-o tragem după ce se termină de numărat voturile în secţiile de votare. O să vedem care o să fie scorul final. O să fie un rezultat care trebuie să ne mobilizeze să mergem mai departe, să stăm lângă partid”, a spus Fedorca.

USR Satu Mare

Reprezentanții Uniunii Salvați România (USR) Satu Mare au primit cu mult optimism rezultatele exit-poll-urilor. Președinte Filialei Municipale USR Satu Mare, Radu Panait, a declarat că partidul pe care îl reprezintă va continua lupta pentru o țară mai bună.

,,Prezența la vot la nivelul județului nostru a fost excelentă, ne bucurăm să vedem că atâția sătmăreni au ieșit la vot și ne așteptăm la un rezultat bun și la nivel județean. De mâine ne continuăm lupta pentru a face o țară mai bună”, a declarat Radu Panait.

ALDE Satu Mare

Candidatul ALDE la alegerile europarlamentare, sătmăreanul Ovidiu Silaghi, este dezamăgit de rezultatul aflat după exit-poll-uri întrucât spune că în toate sondajele ALDE apărea cu peste 10 la sută.

Ovidiu Silaghi a anunțat că după aceste alegeri pentru Parlamentul European urmează o analiză la rece.

,,Sunt neașteptate pentru noi pentru că în toate sondajele apăream cu peste 10%. E adevărat, n-am luat în calcul o asemenea prezență masivă la vot, pentru că de regulă europarlamentarele nu erau atât de interesante”, a declarat Ovidiu Silaghi.

3 comentarii

  1. Cetatean Răspunde

    Și PSD și alde refuza realitatea, aroganța și hoția nu place românilor!!!

  2. gheorghe Răspunde

    Mai Silaghi se poate vedea ca daca mai ies la vot o mana de oameni in afara de asistatii sociali si bugetari(carora le-ati facut mari favoruri),psd si alde sunt mancati.Iti inchipui daca ieseau 60% la vot ce era?Sau daca reuseau sa voteze toti romanii din diaspora?Ma bucur de aceasta palma peste gura pe care v-au dat-o romanii a venit in sfarsit.Si ce mai visuri aveati astia de la alde!!!???Sa aveti un presedinte de tara in persoana lui tariceanu!!Visuri de fata mare.Apropo,cand ai de gand sa te lasi de politica?….nu de alta dar esti TOTAL expirat.Mucles,stai jos,nota 2…..urmatorul la rand.

  3. amic Răspunde

    Vezi Ovidiu Silaghi, asta pățești dacă te înconjori de nulități…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.