Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Atenție! Cod portocaliu în mai multe localități din Satu Mare. Furtuni, grindină și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vreme severă imediată pentru mai multe localități din județul Satu Mare. Meteorologii anunță ploi, furtuni, grindină și vijelii.

Avertizarea a intrat în vigoare în această după-masă la ora 17.40 și este valabilă până aproape de ora 19.00.

Se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, vijelie și frecvente descărcări electrice, anunță meteorologii. Localitățile vizate sunt Turț, Livada, Lazuri, Halmeu, Odoreu, Vetiș, Păulești, Turulung, Bătarci, Tarna Mare, Micula, Dorolț, Botiz, Gherța Mică, Porumbești și Agriș.

12 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Bun sistem de alertă avem! Ploua în draci în oraș de la 17.20 și s-a emis codul portocaliu la 17.40. Ce folos mai are? S-a blocat pasajul de la Billa cu apă și la ora 18.15 încă nu e afară mașina Apaserv. Bună organizare.

    • Altu Răspunde

      Corect,au emis cod roșu să sperie populația duminică noaptea și nici o bucată de gheață, chiar și ploaia a fost slăbuță. Totul funcționează perfect în țara asta. Politicienii să trăiască

      • Pop Ioan Răspunde

        Avem rachete antigrindina. Acesta este cauza ca duminica seara nu a fost grindina.S-a speriat si ne-a ocolit.

  2. Nae Răspunde

    Daca nu emiteau ala era baiul, daca emit si nu se intampla, ala-i baiul, chiar credeti ca se poate prezice cu exactitate ?. Normal, ai nostril sunt prosti, habarnisti, in aceasta idee ma mir cum de si in occident sunt victime in urma fenomenelor naturale. Or fi romani cei care nu prezic la timp problemele care ar putea aparea pe acolo, sau o fac intentionat ca sa-i discrediteze pe vesticii aia nemaipomeniti ?. Asa din patriotism.

    • altu fără bmw Răspunde

      @Nae, la unguri era cod portocaliu de mult. Cred că a să urmăresc prognozele lor pentru că fără supărare dar sunt mai exacte. Sau cum traduci tu că la noi nimic-nimic și la un metru peste graniță este cod portocaliu?

      • matroz Răspunde

        @altu:la maghiari codurile nu sunt similare cu ale noastre!Intensitatea fenomenelor prognozate la vecini -vizavi de codul anuntat ,sunt mai reduse fata de ale noastre!

      • Unu' Răspunde

        Mai au vecinii noștri și unul dintre cele mai performante radare meteo la o aruncătură de băț de noi, lângă Fehérgyarmat! De aici și precizia mai n=bună, cel puțin pentru zona noastră!

  3. Nae Răspunde

    @altu fără bmw, din cate imi amintesc si la noi era cod galben, am facut referire la faptul ca “Altu” s-a plans ca nu l-a batut grindina, bata-l norocu’.

    • altu fără bmw Răspunde

      Mai citește o dată ce am scris. Deja ploua bine-rău de 20 de minute și nu era nici un del de alertă. Ideea cu alerta este că trebuie să fie înainte de producerea evenimentului altfel nu văd rostul.

    • Altu Răspunde

      Eu nu mă plâng că nu m-a bătut grindina dar să panichezi oamenii în toiul nopții e o prostie. Plus că am primit SMS la 00.22 și codul era în vigoare de la 00.00 până la 00.30 ,ce zici de asta? Puteam muri de zece ori cu avertizarea lor. Zici autoritățile române și tragi apă.

      • matroz Răspunde

        RO-ALERT a intrat pe telefoane la 00.10.Furtuna a inceput mai tarziu!Joi pentru cod portocaliu a intrat la 17.47,cu alerta de la 17.40.Trage apa ,dar fara minciuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.