Ultima actualizare: azi, 14:54

Locale

Cod galben de caniculă în Satu Mare. După temperaturile de foc, atenționare de vreme rea

Satu Mare se află sub Cod galben de caniculă, anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Atenționarea meteorologilor este valabilă întreaga zi, când disconfortul termic va fi unul accentuat.

,,Canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice”, anunță ANM.

Nu vom scăpa însă nici de furtuni, ANM transmițând o informare de instabilitate atmosferică. Vremea rea își va face simțită prezența începând cu dimineața zilei de mâine, miercuri, 14 august.

,,Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, mai anunță meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.