Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

La presiunea locatarilor, Primăria nu mai taie un copac din centrul orașului

Primăria municipiului Satu Mare a luat decizia de a nu tăia un copac din centrul orașului, după ce mai mulți locatari au exercitat presiuni asupra conducerii municipalității. Primăria spune că această decizie vine ca urmare a faptului că municipalitatea a fost mereu deschisă la propunerile venite din partea cetățenilor.

Redăm, integral, anunțul Primăriei Satu Mare:

,,Având în vedere mesajele primite din partea locatarilor, Primăria Municipiului Satu Mare a luat decizia de a nu tăia copacul aflat pe str. Lovinescu, colț cu str. I.C Brătianu. Chiar dacă există toate avizele pentru tăiere de la APM, copacul fiind într-o stare precară. Specialiștii din cadrul Primăriei și din APM vor încerca în perioada următoare să găsească soluții în vederea salvării arborelui.

Doar în toamna anului trecut și în primăvara acestui an, Primăria Municipiului Satu Mare a plantat în municipiu 1.471 de arbori. Primăria a fost mereu deschisă la propunerile venite din partea locuitorilor municipiului privind înființarea de noi spații verzi sau de dezvoltare a celor existente, propuneri pe care le așteptăm în continuare.”

6 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Bărbi. S-au tăiat o grămadă de copaci sănătoși în ultimii ani și s-au plantat niște bețe în loc care vor fi copaci doar peste 20 de ani dacă mai apucă. Vezi strada Bujorului reabilitat recent. De ce trebuiau tăiați salcâmii de pe spațiul verde? N-aveau nimic. Acum sunt niște bețe de tei sau nu știu ce. Umbră zero.

  2. y Răspunde

    Încă pe timpul “împușcatului” pe Henry Coandă erau plopi. S-au tăiat, am înțeles că erau deja periculoși (cam erau) dar era vorba că se va planta altceva. Au trecut 30 de ani, rezultatul se vede. Ar trebui să avem mai mare grijă de puținul pe care îl mai avem.

  3. Nha Răspunde

    Daca tat se adusa vorba , ar trebui o perdea forestiera in jurul orasului care ajuta la reducerea poluarii ,la ameliorarea efectelor fenomenelor meteo extreme ,pastrarea umiditatii etc… Asta-i un proiect bun , gaborutz si primesti la fonduri europene de te doare mintea (atata doar ca poate la impaduriri nu se pricepe constructorul consacrat al orasului ).

    • y Răspunde

      Da, și așa scăpăm de armata de ciori de la partiumi buli. Am zis asta unde trebuie de n ori dar degeaba. E greu ce să spun.

  4. Garuboz Răspunde

    Da Y tu nu ai citit articolul ca astia sant foarte receptivi la sugestiile contribuabililor nu asa reiese ?

    • y Răspunde

      Du-te mă @Garuboz! Cred că glumești. Exact acolo îi doare apropo de sugestiile noastre. Și stă madama de la spații verzi mai ca un inginerul silvic și visează deja bușteni și scânduri. Dar să vezi tu agitație maid la anul când au nevoie de voturi! Eu în locul lui Kereskényi sr. aș povesti câte ceva juniorului ce și cum cu orașul ăsta. Nu de alta dar bătrânul este în temă și juniorul a cam luat-o pe arătură. Adică nu pe câmp ci exact în direcția în care arată unii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.