Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Povestea polițiștilor care au luat șpagă de la hoțul pe care l-au prins în flagrant. Unul a fost condamnat

Doi polițiști au ajuns să fie anchetați pentru luare de mită, iar unul dintre ei condamnat deja cu suspendare. Totul a început în anul 2017, atunci când Sorinel M. și Ionuț P. au luat șpăgi în bani și motorină, asta după ce l-au surprins pe șoferul unui camion, angajat al unei firme din Satu Mare, sustrăgând combustibil din rezervor pentru a-l vinde unui alt bărbat.

Concret, cei doi polițiști au coborât din autospeciala de poliție și i-au spus sătmăreanului că l-au văzut când a scos motorină din rezervorul autocamionului și când i-a dat-o celuilalt conducător auto. Polițiștii i-au spus sătmăreanului că îl vor duce la sediul Poliției Bistrița, spunându-i de asemenea că i se va face dosar penal pentru infracțiunea de furt, moment în care șoferul firmei din Satu Mare i-a rugat pe oamenii legii să îl ierte. În acest context, polițistul Sorinel M. i-a spus șoferului că ar avea nevoie și el de motorină, fiind dispus ca în schimbul acesteia să nu-i întocmească dosar penal. Șoferul a fost de acord cu propunerea, astfel că polițistul Ionuț P., care se afla la volanul autospecialei, a întors și s-a deplasat din nou în parcarea unde se afla autocamionul.

,,Martorul D. I. a scos din rezervorul autocamionului cantitatea de aprox. 30 de litri pe care a pus-o în cele două canistre. (…) D. I. i-a spus inculpatului Ionuț P. că nu a umplut una dintre canistre deoarece nu mai avea motorină suficientă și i-a înmânat în compensare cu cantitatea lipsă, suma de 200 lei, compusă din două bancnote de 100 lei, pe care agentul de poliție Ionuț P. i-a primit. Suma de 200 lei a fost însușită de către inculpatul Ionuț P. fără ca să spună inculpatului Sorinel M. că a primit acea sumă de bani și fără ca să-i dea acestuia o parte din acea sumă de bani. În continuare, inculpații s-au urcat în autospeciala poliției și s-au deplasat până în locul unde se aflau canistrele cu motorină pe care le-au așezat în portbagajul autospecialei de poliție și au plecat. În timpul discuțiilor dintre martorul D. I. și cei doi agenți de poliție, aceștia l-au asigurat că nu îi vor face dosar penal”, se arată în motivare.

Șoferul autocamionului a depus un denunț împotriva celor doi polițiști abia în februarie 2018, la Direcția Generală Anticorupție Satu Mare, care mai apoi a fost transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Sorinel M., ieșit la pensie în timpul procesului, a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Sursa: gazetadebistrita.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.