Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

ANUNŢ OFICIAL. Satu Mare va avea autobuze hybrid Solaris şi autogară modernă

Satu Mare va avea autobuze hybrid Solaris şi autogară modernă. Primarul Gabor Kereskenyi a semnat, astăzi, 25 octombrie, contractul de finanțare pentru un nou proiect din fonduri europene prin care vor fi achiziționate  11 autobuze hibrid, va fi implementat un sistem de e-ticketing la fel ca și în marile orașe, va fi construită o autogară și un centru de monitorizare a traficului din municipiul Satu Mare.

“Autobuzelevor fi livrate de compania poloneză Solaris în termen de 6 luni de zile de la semnarea contractului. Totodată, prin acest proiect european vom construi și o nouă autogară și un centru de monitorizare a traficului, toate la standard europene.  Valoarea totală a acestui contract este de peste 37 milioane de lei”, a menționat primarul Gábor Kereskényi.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional, iar valoarea totală este de 37.102.839 lei din care cofinantarea municipiului Satu Mare este de 659.200, 54 lei.

Prin acest proiect va fi construit un terminal transjudețean-translocal, un depou pentru autobuze și vor fi achiziționate 11 autobuze hibrid.

Totodată, va fi implmentat un sistem operațional privind realizarea managementului traficului inclusiv achiziționarea de sisteme monitorizare video, în scopul optimizării transportului public local.

Sursa: Primăria Satu Mare

Anunţul privind achiziția de autobuze hybrid Solaris fost dat în premieră de către PortalSM în urmă cu mai bine de o lună. Găsiți știrea aici.

7 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Da’ pe cuvânt că ne mișcăm repede! E poza cu busul de acum 2 ani! Cine nu mă crede să verifice. Machete color ca pe timpul lui Coica ca să prostească boborul.

  2. Bãban Răspunde

    Acum macar sunt bani! Felicitari, tineti-o tot asa!

  3. a Răspunde

    No.. pe mine nu m-a nimerit… Nu sunt cu busul.. Astept ca domnul primar sa ne spuna cum sta treaba cu pod Strand. Nu cred ca e in stare si in basca-l doare. Cum sta cu canalele “ridicate la nivel” pe Transilvania? Oare cat costa niste telescoape la busurile astea? Sigur in 6 luni sunt praf..

  4. Valahu Răspunde

    No ca iarai in coma alcolica Gaborko!

  5. altu fără bmw Răspunde

    Pentru Nemeti Mystax Felis care “viteaz” a comentat cu contul lui de facebook fără față. Am intrat de curiozitate dar n-am înțeles mare lucru de acolo să știi. În schimb m-am lămurit că ești mare fan Orbán Viktor. Îmi pare rău de tine. Deci dacă am greșit cu anii îmi cer scuze. Dar după tine e bine că de un an frecăm buha cu achiziția asta? Câte mandate mai trebuie să schimbăm parcul auto al Transurbanului sau pentru podul 3? Vreo 5 ajung? Eu am impresia că până finalizăm vom circula cu avioanele sau ceva asemănător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.