Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

Ministrul Leș: Olanda blochează intrarea României în Schengen. A mers prea departe

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a postat un comentariu dur la adresa Olandei, despre care spune că a mers prea departe în încercarea de a bloca intrarea României în Schengen: ,,Avem de-a face cu un adevărat război juridic de uzură, prin care entități străine blochează efectiv interesele strategice de securitate ale României”, acuză ministrul Gabriel Leș.

Redăm, integral, mesajul postat de ministrul Gabriel Leș:

,,România militează pentru consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic al Alianței, ca o reacție firească de adaptare la evoluțiile mediului regional de securitate. Totodată, țara noastră și-a înțeles rolul într-un spațiu geopolitic atât de complex și provocator, demonstrând angajament pe toate palierele: fonduri, contribuții și capabilități.
Alocarea pentru cel de-al treilea an consecutiv a 2 procente din PIB pentru Apărare a demonstrat că România este determinată să aducă o contribuție consistentă la îndeplinirea misiunilor Alianței. Deși, decizia la nivel politic a fost asumată, iar alocările bugetare au fost asigurate deplin, avem de-a face cu un adevărat război juridic de uzură, prin care entități străine blochează efectiv interesele strategice de securitate ale României. Companiei olandeze Damen i-a fost respinsă ieri, la instanța de fond, contestația prin care se încearcă blocarea atribuirii contractului de realizare a corvetelor multifuncționale. Demersurile de tergiversare nu se opresc însă aici, compania anunțând deja că va înainta recurs.

Putem înțelege că sumele puse în joc de statul român sunt extrem de atractive pentru companii, însă găsesc inacceptabil ca interesele de securitate ale României, și ale Alianței deopotrivă, să fie sacrificate în goana după profit ale unor companii mânate de interese obscure. Este deja un fapt cunoscut că Olanda blochează intrarea României în Schengen pentru a nu-și periclita afacerile în portul Rotterdam, însă prin obstrucționarea programului de dezvoltare și modernizare a forțelor navale române îi spunem că a mers prea departe.”

31 comentarii

  1. Dragnea Răspunde

    Când te-ai lovit,
    La cap, a fost?

  2. Yon Răspunde

    Salut,
    Măi măi măi
    Uite că și Leș s-a prins de un lucru pe care multă lume-l știa deja…Domnul Leș,sunteți ridicol…
    Dar v-aș întreba:”pe ce considerente România să fie primită în acest spațiu?”că de polemică ne-am săturat..Concret domnule.Când corupția e în floare iar și iar…polițiști de frontieră prinși cu mită,diicot nu e în stare să clarifice cazul Caracal,polițiștii mână-n mână cu infractorii,de politicieni nu mai zic,că îmi este greață.
    Vorbiți de interesele de securitate ale României,păi domnule ministru,respectarea Constituției și a legiilor,combaterea corupției,infracțiuniile transfrontaliere sunt la fel de importante,pentru că intră la rating-ul de țară,știți ce e aia,domnule?instabilitatea politică,pe care voi parlamentarii o creați este un risc major,domnule Leș.
    Vă îndemn să vă luați hârtia igienică ca să vă stergeți la gură,în colț mai aveți urme.

    • yon Răspunde

      treba cu hartia igienica am facut-o si eu si chiar functioneaza si la mine au disparut acele urme

    • xxx Răspunde

      De ce doar Olanda se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen? Celalalte tari nu tare au treaba.

      Coruptia este prezenta si in restul statelor UE, poate nu la acelasi nivel si mai putin mediatizat dar sa nu crezi ca aia sunt mai catolici decat papa. Ei macar fura dar si dau ceva la popor ca sa nu iasa cu scandal.

      Din punct de vedere logistico economic, Olanda ar avea foarte mult de pierdut daca majoritatea vapoarelor ar descarca in portul Constanta si nu ar mai ajunge in Rotterdam. In principiu toate vapoarele care vin din China, ar opri la Constanta. China este cel mai mare producator si exportator de materie prima, produse etc. Cred ca esti in stare sa faci un calcul absurd ce inseamna acest lucru pentru economia unei tari.

      De ce Ungaria a fost acceptata in spatiul Schengen fara nici o problema? (cu toate ca este bine cunoscuta coruptia si din aceea tara)

      Fiindca nu are deschidere la mare, nu sunt o problema pentru olandezi.

      Si la polonezi exista coruptie, ei se afla in Schengen. Letonia la fel, Lituania la fel….

      Pe ce considerente sa fie primita?

      Este piata de desfacere a Uniunii, toate kkt-urile ajung in Romania. Marfurile care stau in depozite de 1-2 ani de zile si nu se vand in Occident ajung in Romania si se vand la acelasi pret ca si cand au aparut. (vb din propria experienta) Mancarea care vine din Occident este mai de proasta calitatea decat acelasi produs care se vinde in tarile de unde provin.

      Coruptia sau situatia politica dintr-o tara, nu este singurul factor de evaluare pentru aderare in spatiul Schengen.

      • Y_grec Răspunde

        V-au băgat în cap comuniștii chestia asta cu Rotterdam . cum naiba să ajungă mai lejer chinezii la Constanța , Și chiar dacă ar ajunge cu infrastructura noastră rutieră și cfr cum ar putea transporta mai departe spre vest mărfurile , sunteți tâmpiți cu subiectul ăsta inventat de ciuma roșie .

        • altu fără bmw Răspunde

          Prin prezenta te informez că inclusiv Dacia-Renault descarcă/încarcă tot ce are prin Rotterdam și transportă pe autostradă până la Mioveni. De ce? E mai rapid și iese mai ieftin. Prietenii știu de ce! De nu mă crezi verifică! De aia tot insistă pe autostrada Pitești-Sibiu.

          • Y_grec

            Dacă tot vrei să mă informezi spune-mi exact numărul de autostradă care ajunge la Mioveni , dășteptule, că eu nu anm auzit de așa ceva .

  3. x-ulescu Răspunde

    Șefu’ sau șefa că nici eu nu mai știu cum să mă adresez! Vezi că atât am postat azi pe nickuri ale altora că nici eu nu mai știu. Important e că vreau salar dublu pe ziua de azi și spor de stres că toți m-au făcut prost și cretin. Deja încep să mă întreb dacă nu au oamenii ăștia dreptate!

    • x-ulescu Răspunde

      am uitat , mu13 pnl !!

      • x-ulescu Răspunde

        Și din partea mea! N-ai nimerit! Dar și mu13 PSD!

        • ... Răspunde

          atunci mu13 usr …

          • ...

            Și acum ești departe! Dar te rog nu mai încerca că și cu udmr, și cu proromânia și cu restul vei fi pe lângă cum se spune. Știu că e greu pentru numărul tău de neuroni limitați x-ulescule, dar încearcă să înțelegi totuși. Îți strâng pumnii.

  4. ... Răspunde

    Asta se întâmplă când popa pocăit își dă cu părerea. Atât oricepe și el din treaba cu Schengen. Dar că avem în continuare nevoie de viză în USA …., aia nu-i problemă pentru dumnealui.???

    • ... Răspunde

      da io is cel mai destept din lume ..numai io am dreptate… io stiu tot ceilalti toti sunt prosti ,si werner in loc de viza din america a venit cu o sapca ,pe cand presedintele Poloniei a vrnic cu scutirea de vize pentru polonezi

      • ... Răspunde

        Apoi față de tine oricine e mai deștept, fără supărare.

        • ... Răspunde

          io sint budha . lumina lumii ..cel a tot stiutor ..are noroc umanitatea cu mine,,,ca ar muri de foame fara calauzirea mea,,,pot sa jignesc pe cine vreau ,dar de mine sa nu zica nimeni nimic rau sau la misto

          • x-ulescu

            Tu ești Buddha, pardon buda, lumina de sub buda din capătul grădinii. Aliluia! Așa să mă ajute nesfântul și preacheliosul Lenin!

    • mihail Răspunde

      …tiganii,chiar fara viza sunt out!Asa ca nu te ambala,n-ai sansa!Incearca Italia,Spania sau Ungaria!

  5. y Răspunde

    “…..entități străine blochează efectiv interesele strategice de securitate ale României…..”
    Nu știu dacă v-ați seama dar sunt acuzații extrem de grave venind mai ales din partea ministrului apărării Leș (cum o fi el dar tot ministru este)!

  6. cityzen Răspunde

    comentariul ministrului Leș este irelevant pentru UE, adică 0!!!!!!!!!!! rezultatul e același 00000!!!!!!!

    • c-block Răspunde

      Vorbește doar gura fără el. Cred că nimeni nu-l bagă în seamă, cel puțin la Bruxelles. E și ăsta ca Adrian Severin care era revoltat pe vremuri că în apa din București este 66,66% hidrogen! Citez”Nu se poate! Urgent trebuie luate măsuri!”?

  7. Ilie Moromete Răspunde

    La ce comentarii de analfabeti am citit aici nici nu-i de mirare ca nu ne primesc !! :))))))))))))

    • y Răspunde

      Spune te rog la cei din redacție să nu se mai distreze așa ca niște copiii mici. Dacă s-ar identifica după IP ai avea surpriza că sunt numai câțiva care comentează de fapt. Probabil se plictisesc.

    • mihail Răspunde

      Cum nu?Unii dusi cu pluta sunt de mult pe val!

  8. Tabu Răspunde

    Dragii mei , va rog sa sa lasati pe prostul acesta in pace. Ca e prost
    Mai bine sa facem un Ardeal adevarat.

  9. H Răspunde

    PSD . Voi nu stiti ca in Schengen ajungeti prin Ungaria.

  10. Jan Răspunde

    Demult nu am mai postat.
    D-le ministru al apararii, chestia asta, daca vrei sa aiba efect , se spune la tribuna, la Bruxelles, nu pe facebook, aici acasa, unde nu citeste nimeni din cei ce ar trebui sa auda…!

    • Y_grec Răspunde

      Numa o fost băgător de seamă pe-acolo , ca or cotizat la greu frații penticostali , în rest tipul este zero barat ca intelect și ca orice . La revedere tabără dragă zu ruk napoi la casa de adunare !

  11. Vili Răspunde

    Like !
    Daca ar judeca drept, ai nostri ar tebui din onoare sa refuze o eventuala invitatie de aderare…
    dar liderii romaniei din pacate se prezinta in forma unui morman de orgoliu si sunt in plopi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.