Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

PNL Satu Mare: Klaus Iohannis a explicat ce înseamnă o Românie normală

PNL Satu Mare a transmis un comunicat prin care rezumă discursul președintelui României susținut la Focșani cu privire la ceea ce înseamnă o Românie normală. 

Redăm integral comunicatul PNL Satu Mare:

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că el și liberalii sunt în război cu PSD, iar marea schimbare în România se va produce doar atunci când românii votează PNL. „Noi vom pune un guvern care va lucra pentru români, nu împotriva lor”, a fost angajamentul lui Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a mers pe jos prin Focșani, în drumul spre Casa de Cultură din localitate, unde a avut loc reuniunea PNL Vrancea.  Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de câteva mii de persoane. Oamenii au dat mâna cu președintele României și au făcut fotografii cu acesta. Șeful statului a fost solicitat să semneze autografe pe cea mai recentă carte pe care a scris-o.

La Casa de Cultură din Focșani, președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de peste 1.000 de liberali din județul Vrancea.  Oamenii au scandat numele președintelui și l-au aplaudat la scenă deschisă. Evenimentul a avut loc într-un context deosebit – la euroalegeri PNL a învins prima dată PSD în județul considerat fieful baronului Marian Oprișan.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat Partidul Social Democrat despre care a spus că a atacat justiţia, economia, investitorii, marile sisteme publice şi a susţinut că noul executiv va începe să lucreze pentru români. ” Voi și cu mine suntem în război cu PSD și o să-l câștigăm. O să-l câștigăm și mai avem trei bătălii de dat – prezidențialele, localele și parlamentarele. După care facem România normală!”, a declanșat Iohannis atacul la PSD.

Război cu PSD

Șeful statului a explicat și motivele acestui război. ” În decembrie 2016 PSD a promis că va curge numai lapte și miere, au promis românilor și luna de pe cer si când au ajuns la putere, primul lucru –au început să atace justiția, cred că vă amintiți filmul cu geaca roșie. După care au continuat: au atacat economia, au atacat investitori, au atacat marile sisteme publice și le-au atacat într-un mod perfid, și-au înșurubat pretenarii și neamurile în funcțiile de conducere, nu pentru că aceia ar fi fost oameni foarte buni acolo, pentru că au fost foarte obedienți ”, a reamintit Klaus Iohannis.

” De asta suntem în război cu PSD, fiindcă ei i-au atacat pe români, ei au atacat România și noi nu tolerăm așa ceva! Acum suntem și în competiție fiindcă este campanie electorală și noi mergem peste tot, spunem oamenilor ce vrem și cum vrem să facem, noi vom pune un guvern care începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor, ca pesediștii. Noi vom pune un guvern care începe să reconstruiască România, nu să o demoleze, ca pesediștii. Și pentru asta, sigur, avem nevoie să mai câștigăm aceste trei bătălii. Și să vă spun ceva: prezidențialele, localele și parlamentarele, dragii mei, le vom câștiga împreună! Le vom câștiga împreună și vom începe să construim România normală”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a explicat sloganul său de campanie – ”România normală”. ”De exemplu, cred că este normal ca Moldova să fie legată de țară cu o autostradă. Eu cred că pentru mulți focșăneni și vrânceni ar fi normal să-și găsească de lucru aici, la ei acasă, și să nu fie nevoiți să plece. Și cred că pentru mulți dintre voi și multe familii din oraș și din județ ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă. Ar fi normal să se întoarcă casă, într-o țară în care instituțiile funcționează pentru cetățean, ar fi normal să se întoarcă acasă unde găsesc de lucru și unde câștigă suficient pentru un trai decent. Eu cred că este normal pentru voi să trimiteți copiii la o școală unde știți că sunt bine păziți și bine educați și cred că ar fi foarte normal să aveți în oraș un mare spital unde sunteți tratați cu respect”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că marea schimbare în România se va produce doar atunci când românii votează PNL. ”Asta se va întâmpla inclusiv la parlamentare”, a mai declarat el.

Plătim prostia Guvernului PSD

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, a transmis mesajul președintelui partidului, Ludovic Orban, către una dintre cele mai puternice organizații  PNL din țară. El s-a arătat convins că PNL și Klaus Iohannis vor câștiga alegerile prezidențiale în Vrancea cu peste 50% din voturi. ”Suntem într-o perioadă dificilă, o perioadă cu foarte multe așteptări ale românilor”, a afirmat Ionel Dancă. El s-a referit și la declarațiile premierului desemnat Ludovic Orban privind responsabilitatea celor care guvernează. ”Acesta este președintele PNL, Ludovic Orban, cel care spune că puterea nu este sursă de privilegii, puterea este o sursă de răspundere față de așteptările oamenilor”, a spus Ionel Dancă. El a menționat că liberalii vor forma guvernul, adăugând: ”sunt convins că fiecare zi pierdută cu acest guvern PSD ne afectează viețile tuturor”. Dancă și-a explicat afirmațiile prin faptul că ”legile economiei sunt nemiloase” și dacă dezechilibrele din economie nu sunt reglate administrativ, acestea produc efecte negative. ”Ați văzut creșterea prețurilor, inflația,  creșterea ratelor bancare, pentru că prostia guvernului PSD o plătim noi toți, și trebuie să-i oprim”, a enumerat Dancă eșecurile Executivului PSD. ”Klaus Iohannis este președintele pentru o Românie normală, în care noi și copii noștri să ne dezvoltăm conform planurilor noastre de viață, fără să mai fim nevoiți să plecăm din țară”, a explicat Ionel Dancă. El a menționat că Iohannis și-a lansat programul prezidențial și ”știe ce are de făcut” pentru România, dar are nevoie de un Executiv PNL care să guverneze responsabil.

 

3 comentarii

  1. Zi-le d-l Geo Răspunde

    Nastase-7-case aka “Ghinion ” parca asistam la o reminiscenta a bataliei BasescuPoanta.

  2. x-ulescu Răspunde

    Romanie normala cu werner presedinte e ca si cum apa ar fi uscata ! e imposibil asa ceva

  3. y Răspunde

    au ordin sa prelucreze in organizatii , declaratiile tov werner ,ca pe vremea raposatului ?? sa ne explice ce vrea sa zica prea maritul muianis ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.