Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

EXIT-POLL. Primele rezultate: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, în turul 2

ACTUALIZARE ora 21:16 Au apărut primele date ale exit-poll-ului IRES pentru alegerile prezidențiale 2019, înregistrate până la ora 20:00, pe un eșantion de 22.357 de persoane, cu o marjă de eroare de 2%.

1. Klaus Iohannis – 38,7%
2. Viorica Dăncilă – 22%
3. Dan Barna – 16,1%
4. Mircea Diaconu – 8,2%
5. Theodor Paleologu – 5,6%
6. Kelemen Hunor – 4,6%
7 . Viorel Cataramă –  0,4
8. Bogdan Stanoevici – 0,3%
9. Cătălin Ivan – 0,2
10. Ramona Ioana Bruynseels
11. John Ion Banu – 0,1%
12. Sebastian Popescu – 0,2%
13. Alexandru Cumpănașu – 1,2%
14. Ninel Peia – 0,3%

Primele date oficiale ale exit-pollului realizat de CURS-Avangarde, valabile pentru ora 19,00, îl clasează pe Klaus Iohannis –  pe locul I cu 39%, urmat pe locul al II-lea de Viorica Dăncilă cu 22,50% și pe locul al III-lea de Dan Barna cu 16,40.

Sunt rezultatele sondajelor realizate la ieșirea de la urne, urmând ca după închiderea urnelor, BEC să înceapă numărătoarea oficială a voturilor.

  1. Klaus Iohannis 39,0 %
  2.  Viorica Dăncilă 22,5%
  3.  Dan Barna 16,4%
  4.  Mircea Diaconu 7,9%
  5.  Theodor Paleologu 6,1%
  6.  Kelemen Hunor 3,9%
  7.  Viorel Cataramă 0,3%
  8.  Bogdan Stanoevici 0,2%
  9.  Cătălin Ivan 0,2%
  10.  Ramona Ioana Bruynseels 1,9%
  11.  John Ion Banu 0,1%
  12.  Sebastian Popescu 0,1%
  13.  Alexandru Cumpănașu 1,2%
  14.  Ninel Peia 0,2%

 

 

20 comentarii

  1. Dobrotici Răspunde

    Exact ca acu 4 ani. Un neamt vs un tigan… Alegeti raul mai mic si mai deschis la culoare. Mai bine condus de un neamt, decat de tigania din Sud. Puteti sa ma injurati, daca va place tigania, v-ati meritat ultimii 30 ani de incompetenta.

  2. Altu Răspunde

    No,s-a terminat recensământul la proști sunt 22%,bine că nu sunt mai multi.

  3. Profesor Răspunde

    Domnilor, noi profesorii avem doua viziuni: 1-unii ne-au taiat salariile de pe o zi pe alta de n-am avut bani de intretinere, ne-am mutat impreuna cu copiii nostri la parinti si-am dat ap.in chirie sa avem din ce trai…
    2-altii ne-am dat inapoi esalonat ce ne-au taiat altii, plus dobanda pt.banii taiati, dupa care ne-au ridicat salariile si l-e avem decente ( nu vreau sa amintesc de doctori care o duc mult mai bine fata ne noi), dupa care dupa multi ani ne-am permis si noi sa ducem copiii nostri in statiune cu tichete de vacanta.
    Intrebare dragilor voi ce a-ti vota, varianta 1 sau 2?
    Astept raspunsuri si va doresc o viata frumoasa indiferent de ceea ce se intampla in turul 2 de alegeri.

    • Yon Răspunde

      Bună seara,
      @Profesor
      Vă rog să-mi permiteți câteva comentarii,punctând fiecare caz:
      1)întradevăr,tăierea salariilor a fost cruntă,dar poate nu atât de cruntă precum ar fi fost disponibilizarea,e de înțeles că nu ați avut bani de întreținere,ați dat apartamentul în chirie,sper ca un bun cetățean și exemplu,ați plătit impozitul aferent chiriei încasate.
      2)normal cu trecerea timpului salariile au fost reglate,tot din împrumuturi,cu tot cu dobânda aferentă,ca și pentru cămătari,aveți salatii decente,foarte bine,mergeți în stațiuni,dar acum faceți un exercițiu de “imaginație”:
      Lucrezi mai bine de 8 ore/zii,la birou normal,pentru multinațională și când intră salariul îți ajunge o săptămână,restul 3?asta e frate,celor din privat nu li se plătește dobânda…tichete de vacanță primești în limita posibilităților,normal,oricum nu mergi niciunde că nu mai ai bani de drum până acolo,ei ce să aleagă?
      Varianta 1-un ficus obraznic
      Varianta 2-o sinistră,care nu a făcut pentru ei nimic,din contră.
      Din păcate,ne merităm soarta cu vârf și-ndesat…

    • Cretinul Răspunde

      Vai, buhuhu, ati avut apartament si a trebuit sa il dati in chirie. Altii nici salar de apartament nu au, doar prin rate pe 30 de ani, care e al bancii si nu al lor. Sau mai rau stau cu parintii sau in chirie si nu lucreaza la buget ci la o multinantionala. Vai ati primit tichete de vacanta si nu stiti sa ii cheltuiti… Ba smiorcaitule, altii nici un leu nu primesc pentru concediu. 3 luni din 12, o frecati si nu faceti nimic, weekenduri libere, stai la caldurica iarna, la racoare vara si te plangi? Habar n-ai ce inseamna sa lucrezi serios pe bani, iar tu te plangi…

    • Altu Răspunde

      Nesimțitule,când s-au tăiat salariile la buget,ce crezi că în privat era mai bine. Eram plătiți cu 75% și fără plată ,noi am pierdut mai mult , ne-a plâns cineva de milă? Acum tot pe spatele nostru ai salar nesimțit și vouchere,noi privatul p..a -n brațe. E corect? Și nu veni cu aia că ați învățat, că se vede la examene și la ce rebuturi scoateți cât de pregătiți sunteți. Acum e război Privat vs Bugetari creat de PSD, la primii a luat la ceilalți a dat. Să de-a domnul să se întoarcă roata și apoi să te vad

    • cârcotaş Răspunde

      Am respect pt. munca profesorilor. Din păcate în sistem n-au ce căuta care au grave probleme de pregătire generală. Când scrii ,,l-e” şi ,,a-ţi vota” şi nu ştii pune semnele de punctuaţie e clar că nu meriţi salariul întreg. De fapt n-ai ce căuta în breaslă! Că ai votat-o pe Dăncilă, e cel mai normal lucru pe care-l puteai face.

    • JohnnyDillinger Răspunde

      Atentie la cratima, domnule profesor! “L-e” , “a-ti”.

  4. Profesor Răspunde

    https://m.zf.ro/business-international/cele-mai-indatorate-tari-din-lume-surpriza-din-topul-clasamentului-16550958

    Consultati va rog datoria Romaniei cat este fata de alte state in care se traieste mult mai bine….

    • Petrica din strada Răspunde

      Multumestele celor care ti-au dat tichetele de vacanta. De unde crezi ca le-ai primit? Din “munca” ta depusa? :))))

  5. Profesor Răspunde

    Petrica, poate tu acasa nu faci fata la doi copii, dar noi trebuie s-o facem zilnic cateva ore in fata a 120-140 de copii\zi…

    • Ivan Turbinca Răspunde

      Da-ti demisia si lasa pe altu mai competent si care face fata. Te-o obligat cineva sa fi profesor? Tu ai ales sa faci asta si acuma te plangi. Ce om esti ma? Ce onoare ai? Vai de copiii nostrii, daca asa looseri ca tine sunt profesori.

  6. Profesor Răspunde

    Pt. ,,cretinul,, in comentariu era adresata o intrebare nu era vb de o plangere, dar scuze am scris un text mai lung si n-ai cum sa intelegi continutul.Scuze dar nu ma adresat ,,clasei,, tale…

    • Altu Răspunde

      Atât îți doresc ,să te streseze elevii și părinții până ajungi la Enatescu , așa să îți ajute D-zeu

    • Cretinul Răspunde

      Esti un ratat! Mi se rupe de ghilimelele tale. Te plangi de jobu care nimeni nu te-o pus sa il faci. Esti tipic bugetar rroman, ajuns pe pile, ocupa loc degeaba in loc sa fie altii competenti in locul tau, suge bani si se plange ca nu o duce bine. Rusine! Din cauza oamenilor ca tine exista partide ca PSD.

    • Rodica Răspunde

      Profesore, cum te-ai autonumit , am zis sa-ti dau pace la primele postari ; da vad ca nu te ….calmezi si în continuare ne oripilezi cu exprimarile tale , ca sa nu mai zic de scrierea (in)corecta d.p.d.v. gramatical (ai înteles abrevierea , daca nu , mai treci odata pe la scoala) . Daca tot asa ….predai si-n alta parte , lasa-te de meserie si treci la ….șaibă ; pe bune , acolo nu trebuie sa ai multa…. cultura generala si nu te pune nimeni sa-ti manifești (anti)talentul la scris ! Cu cei ca tine (din pacate , sunteți destui) am ajuns unde suntem acum ! E jenant pentru un așa zis profesor sa nu scrie corect . Cazul tau nu face decat sa confirme – a cata oara ? – ca nu va meritati locul si retributia , mare parte din voi( bugetarii ) . Acu , pe bune , cred ca nu esti nici un profesor , ti-ai fi dorit , poate , lucrul acesta , nu ti-a iesit si ne chinui pe noi cu ineptiile tale . Treci la loc in banca ta , ai ramas repetent !

  7. Marin Răspunde

    Rodica, pe 24 vin să te iau la vot. Atunci am să – ți povestesc cine e K. H., un veterinar depravat, îmbogățit prin căsătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.