Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO. O mână de voluntari a pregătit hrană pentru victimele exploziei din Satu Mare

O mână de voluntari a pregătit hrană pentru victimele exploziei din Satu Mare. O echipă de oameni a sărit în ajutorul persoanelor evacuate, astăzi, din blocul în care a avut loc explozia. Direcția de Asistență Socială împreună cu cei de la O masă caldă s-au mobilizat rapid și au pregătit hrană pentru cei evacuați din bloc.

Mai mulți dintre locuitorii blocului nu erau acasă la momentul producerii exploziei, iar cei evacuați de pompieri nu au avut timp să își ia mâncare sau haine. Astfel, oamenii s-au trezit în stradă fără nicio provizie. Printre ei, sunt mulți bătrâni și copii, și oameni ce se află sub diverse tratamente medicale.

„Din initiativa Directiei de Asistență Sociala din Satu Mare, am reusit sa formam o echipa rapida pentru a sari in ajutorul celor 70 de persoane evacuate din blocul de pe B-dul Closca afectat puternic in urma exploziei din această dupămasa. Am cumparat alimente pentru a asigura cina din aceasta seara, constand in hrana rece. Nu am fi putut sa facem asta, fara sprijinul vostru”, transmit cei de la O masă caldă.

Explozia s-a produs, în această după-amiază, la etajul trei al unui bloc de pe bulevardul Cloșca și a afectat 19 locuințe. Două persoane au suferit arsuri grave, iar alte atacuri de panică. Nu mai puțin de 25 de persoane au fost evacuate din clădirea afectată. Echipajele medicale au preluat victimele cu arsuri si le-au transport la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare. De asemenea, pentru una dintre victime, un bărbat de 30 de ani, s-a solicitat elicopterul SMURD.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, din primele cercetări reiese faptul că explozia de astăzi ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze.

,,Cauza probabilă de producere a deflagrației a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinței, iar sursa de aprindere: flacără deschisă”, transmite ISU Satu Mare.

După ce una dintre victimele exploziei din municipiul Satu Mare, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost preluată de elicopterul SMURD, și cea de-a doua urmează să fie preluată și transportată la un spital de specialitate din țară. Aceasta din urmă, o femeie, va fi preluată de o aeronavă ce va ateriza pe Aeroportul Satu Mare și va fi transportată la București, a declarat, pentru PortalSM, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Constantin Demian.

Filmul complet al evenimentului ——-> AICI

Un comentariu

  1. Satmarean Răspunde

    Cu adevărat un gest creștinesc! Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.