Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

UDMR Satu Mare a obținut mai multe voturi decât în 2014. Speranțe pentru viitor

UDMR Satu Mare a obținut mai multe voturi la alegerile prezidențiale din acest an decât la cele din 2014, au anunțat reprezentanții partidului, astăzi, într-o conferință de presă.

La nivel de județ, UDMR a obținut cu 5.000 de voturi mai mult, iar la nivel municipal cu 2.000 de voturi mai mult decât în 2014. În 27 de unități administrative, candidatul UDMR a ieșit pe primul loc, iar în maximum 5 secții, UDMR nu a obținut niciun vot.

“Comparativ cu 2014 am reuşit să obţinem cu 2.000 de voturi mai mult. Deci comparativ cu cele 8008 voturi pe care le-a primit candidatul nostru Kelemen în 2014, acum acel număr s-a ridicat la 9.920, ceea ce înseamnă că am reuşit să ţinem în priză electoratul nostru de bază. Și denotă faptul că oamenii s-au săturat de atâtea alegeri şi nu prea au încredere că persoana preşedintelui poate schimba ceva radical în sistemul politic românesc”, a spus Kereskenyi Gabor.
La nivelul județului Satu Mare, numărul votanților a fost cu 5.600 mai mult decât în 2014.
“La nivel de ţară şi la nivel de judeţ, am obţinut rezultate mai bune decât în 2014. La nivel de judeţ, în condiţiile în care cu 20.000 de persoane mai puţin şi-au exprimat opţiunea duminică, noi am obţinut cu 5.600 de voturi mai mult faţă de acum 5 ani, respectiv 25.000 de voturi mai multe la nivel naţional”, a declarat Pataki Csaba.

Rezultate finale validate de BEJ Satu Mare la alegerile prezidenţiale. În total au fost 116.375 voturi valabil exprimate şi 1.808 voturi nule.

Statistica este următoarea:

  1. Klaus Iohannis – 41.734 voturi – 35,86%
  2. Kelemen Hunor – 30.513 voturi – 26,22%
  3. Viorica Dăncilă – 17.975 voturi – 15,45%

 

 P.S. Preluarea ştirii poate fi făcută doar cu citarea sursei PortalSM. Rugăm colegii din presă să manifeste un minim respect faţă de munca noastră.

7 comentarii

  1. Om Răspunde

    Mai interesant ar fi sa ne spuneti care e stadiul referitor la pasarela de la mall peste Somes.

  2. y Răspunde

    Már berúgtok a csapvíztől is? Vă îmbătați deja de la apa chioară??

  3. x-ulescu Răspunde

    pai in teleorman ,unde la recensamant erau 18 etnici maghiari , la votu asta au fost peste 400 de voturi pt udmr ? oare a ramas softu in tablete de la alegerile europarlamentare

  4. 007 Răspunde

    Ce te miri x-ulescule,ca se imultesc ungurii prin Moldova si zona de sud-est a Romaniei.
    Problema este foarte usor de explicat.Unguri au vazut ca de-a lungul timpului, dupa revolutie,numai in aceste zone au avut sprijin de la tradatori de tara,facandu-le tot felul de favoruri pentru a fi sprijiniti la calcarea demnitatii acestui popor in picioare.
    In Ardeal nu le-a prea mers ,si nu le merge.DECI ATENTIE ,A INCEPUT MAREA MIGRATIE.
    Asta daca nu se vor muta in statul California din SUA, revendicand padurile de Sequoia ,din Muntii Sierra Nevada, pe considerentul ca denumirea se trage de la SECUI,deci le apartin lor.

  5. Coli Răspunde

    Să vă ia naiba mincinoși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.