Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

FOTO. Înșelătorie cu ”iPhone X Max” pe internet. La ce trebuie să fiți atenți

În cea mai aglomerată perioadă a anului din punct de vedere al cumpărăturilor și promoțiilor online, atacatorii testează mereu vigilența utilizatorilor, încercând să profite de naivitatea lor în fața unor câștiguri imediate, spun specialiștii CERT-RO.

,,O nouă tentativă de #scam se propagă în aceste zile prin intermediul mesajelor venite pe rețelele sociale. Un utilizator primește un mesaj cu un link, iar după accesarea lui victima are impresia că va participa la un concurs în urma căruia poate câștiga un ‘iPhone X Max’. Desigur, această variantă a terminalului NU există, cel mai apropiat model ca denumire fiind iPhone XS Max”, transmit cei de la CERT-RO.

Potrivit sursei citate, atacatorii au inserat de la sine o serie de comentarii care par a fi preluate de pe Facebook, însă în realitate acestea sunt de fapt codate în sursa paginii web.

,,În functie de dispozitiv, setarile acestuia si furnizorul de internet este afisata o pagina de confirmare a ”sansei de castigare a unui dispozitiv mobil iPhone X Max”. Ulterior, utilizatorul este transferat catre alta pagina, unde are trei sanse de a nimeri premiul din noua variante existente. Desigur, mereu ultima cutie aleasa este si cea castigatoare. Nimeni nu ramane ‘nepremiat’. Tot pentru a oferi legitimitate initiativei, atacatorii au inserat de la sine o serie de comentarii care par a fi preluate de pe Facebook. In realitate, acestea sunt de fapt codate in sursa paginii web”, mentioneaza CERT-RO.

Expertii subliniaza ca, dupa alegerea celei de-a treia cutii, victima este informata ca ,,a câstigat un dispozitiv iPhone X Max care este rezervat 5 minute”. Ulterior, acestuia i se solicita sa urmeze ”3 pasi simpli”, realizand o serie de redirectionari catre pagini similare, care solicita trimiterea unui SMS cu suprataxa la numarul afisat, in schimbul unor servicii, filme, muzica sau jocuri. Desigur, abonarea la asemenea servicii nu are nicio legatura cu falsul concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.