Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

EXCELENȚĂ. Sătmăreanca Ioana Roman a fost admisă la Universitatea Oxford!

Sătmăreanca Ioana Roman a fost admisă la Universitatea Oxford din Marea Britanie, acolo unde își va continua studiile în matematică. Elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din municipiul Satu Mare, Ioana a ieșit în evidență de mai multe ori datorită rezultatelor excepționale la învățătură.

Guvernul României a premiat-o pe sătmăreancă la finalul gimnaziului, în anul 2016, atunci când a obținut nota 10 la Evaluarea Națională, fiind și singura din județ care a obținut notă maximă. Ioana Roman a reprezentat, anul trecut, România la Global Young Leaders Conference 2019,  în Washington DC, respectiv New York City.

Sătmăreanca a susținut, anul trecut, examenul necesar admiterii în universitățile americane, așa numitul examen de bacalaureat american (SAT), atunci când s-a remarcat prin punctajul maxim obținut la proba de matematică, situându-se astfel în primii 2% din cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume.

Ioana Roman își va începe studiile la Oxford în toamna acestui an.

7 comentarii

  1. Daniela Răspunde

    Felicitări! Elevă cu adevărat harnică și muncitoare, motivată să țintească cat mai sus. Mult succes!

  2. Ioan Pop Răspunde

    Ioana a meritat acest succes. Un om care se dedica studiului, care are în sânge performanta, in primul rand cu sine, merita să aibă satisfacție. Felcitari pentru ea, pentru familie, pentru școală, pentru profesorii săi, pentru toți cei care au sustinut-o. Cine vrea poate și reușește. Să-i urăm succes. Brava Ioana.

  3. realist2 Răspunde

    Nu e singura persoana din SM care ajunge la o Universitate de top. Nu vad ce rost are articolul. Btw, Sucess!

    • Bogdan Răspunde

      Ai comentat si tu doar de dragul de a comenta, da, nu e singura din Satu Mare care reuseste sa intre la o facultate de top, dar e una dintre putinii care au reusit, si articolul e la locul lui, iar dupa mine as dori sa vad mai multe articole despre ea. Dar na, bine ca ai stiut sa scrii “by the way” dar “succes” mai greu. Voi astia va gasiti sa comentati…

      • realist2 Răspunde

        Asa se scrie by the way ? Bine ca m-ai luminat. “Thank you very much”. Now my IQ has skyrocketed. :))

      • Trololol Răspunde

        Hopa, avem si un white knight aici. Ba nefericitule, crezi ca daca o aperi o sa-ti dea o buca? Hahahahaha Esti la fel de patetic ca “jurnalisti” de pe site-ul asta.

  4. Mae Răspunde

    Păcat ca o sa se bucure altă țara de inteligența ei !!! Deci am pierdut un om bun bun !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.