Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Furtuna din Europa a făcut ravagii și în Ungaria și se apropie periculos de România!

Furtuna care a devastat Europa a făcut ravagii și în Ungaria. Furtuna Ciara a lovit Ungaria cu rafale de vânt puternice, perturbând circulaţia trenurilor internaţionale, iar acum se apropie periculos spre România.

Primăria din Budapesta le-a reamintit cetăţenilor că un al doilea cod galben a fost emis pentru capitală şi centrul Ungariei din cauza vântului puternic şi le-a cerut locuitorilor să rămână în case şi să fie extrem de vigilenţi.

Furtuna se îndreaptă periclos spre România, iar țara noastră va simţi forţa naturii din această seară. Vântul va sufla și cu 120 de kilometri la oră, a declarat, pentru Observator.tv, Roxana Bojariu, coordonator al secţiei de climatologie din ANM.

,,Va ajunge, de fapt, ne va influenţa doar cu periferia sa sudică. E o furtună foarte puternică! Deja avem şi noi cod galben, cod portocaliu – mai ales pentru zona de vest a ţării şi mai ales zonele montane. Intensificările de vânt vor fi prezente mai ales pe crestele munţilor”.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru județul Satu Mare. Avertizarea este valabilă până în această seară, marți, 11 februarie, la ora 20.00.

,,În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h”, avertizează meteorologii.

Pentru județele vecine, meteorologii au emis Cod Portocaliu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.