Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Transporturi ilegale de lemne, sancționate de jandarmi cu 15.000 lei

Transporturi ilegale de lemne, sancționate de jandarmi cu 15.000 lei. La sfârșitul acestei săptămâni, o patrulă de jandarmerie, din cadrul Detașamentului 3 Carei, aflată în serviciu în zona comunei Dindești şi a localităţilor învecinate, a identificat 2 autovehicule care transportau material lemnos.

La solicitarea adresată proprietarilor autovehiculelor de a pune la dispoziţie documentele de provenienţă ale materialului lemnos, aceştia  au prezentat documente care făceau referire la o cantitate mult mai mică decât încărcătura propriu zisă.

În acest context, patrula a dispus, în fiecare caz, confiscarea materialului lemnos suplimentar şi depozitarea acestuia în cadrul Ocolului Silvic Codrii Sătmarului din oraşul Tăşnad. Totodată, în fiecare caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, în temeiul Legii 171 / 2010.

Într-o acțiune similară, organizată în zona barajului de la Călinești Oaș, pentru fapte similare au fost aplicate alte trei amenzi, în cuantum de 3.000 de lei fiecare. Nouă pescari, care și au instalat echipamentul în zona de protecție a barajului Călinești au fost sancționați în baza art. 59, lit. F, din OUG 23/2008, valoarea amenzilor fiind de 3.600 de lei.

Sursa: Jandarmeria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.