Ultima actualizare: azi, 22:21
Locale

Gabriel Leș: ,,Guvernul liberal lovește aproape zilnic cu oiștea în gard”

Senatorul sătmărean Gabriel Leș îi acuză pe liberali de cinism politic, declarând că Guvernul condus de Ludovic Orban ,,lovește aproape zilnic cu oiștea în gard”. Fostul ministru a mai precizat că senatorii social-democrați ,,au reușit eliminarea unor prevederi toxice”.

Redăm, integral, mesajul senatorului Gabriel Leș:

,,Guvernul liberal lovește aproape zilnic cu oiștea în gard. Astăzi, Curtea Constituţională a admis sesizarea PSD asupra proiectului referitor la admiterea în Institutul Naţional al Magistraturii (INM) și tactica ilegitimă a PNL de a recurge la angajarea răspunderii Guvernului. CCR statuează ca o astfel de procedură excepțională are la bază urgența, și nu oportunitatea politică de conjunctură.

Cinismul politic al liberalilor prevalează și în raport cu probleme esențiale pentru români, precum domeniul sănătății. Astfel Partidul Social Democrat a reușit să blocheze momentan în Senat ordonanța ce pregătea terenul pentru privatizarea sectorului de sănătate.

Grație majorității din camera superioară a parlamentului, senatorii PSD au reușit eliminarea unor prevederi toxice prin care PNL dorește ca pacientul să devină client, iar spitalele business-uri profitabile:

Se amână pentru 21 aprilie 2025 intrarea în vigoare a coplății pentru servicii medicale prestate de sistemul privat

S-a eliminat din OUG articolul: `Pentru bolnavii incluși în programele naționale de sănătate decontate din bugetul FNUASS, respectiv bugetul Ministerului Sănătății, precum și pentru cei care beneficiază de servicii medicale în baza art. 100 și art. 111, furnizorii publici și privați au obligația de a nu încasa sume suplimentare față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare’

S-a eliminat din OUG articolul: `Lista spitalelor private în cadrul cărora se pot organiza servicii medicale private de urgență se aprobă prin hotărâre a Guvernului În vederea verificării standardelor, spitalele private vor depune la Ministerul Sănătății documentația stabilită prin hotărâre a Guvernului”

S-a eliminat din OUG articolul: `Cheltuielile pentru îngrijirea pacienților aflați în stare critică sau cu acuze ce ridică suspiciunea unei afecțiuni acute grave care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de către spitalele private cu casele de asigurări de sănătate vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății. Sumele aferente decontului per caz nu pot depăși sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgență”.

7 comentarii

 1. Vasile Răspunde

  Parca partidul vostru ar fi foarte capabil, ati indatorat tara pe 1000 de ani.Rusine

 2. xxx Răspunde

  Să nu spui la nimeni că ești creștin gabi,tatăl tău e un om extraordinar dar tu ești departe hai să îți explic un medicament costă 1000 euro in spitalul de stat nu se administrează pentru că managerul are bugetul trasat deci omul sărac moare dar dacă ajunge la un spital privat doctorul il administrează îi salvează viața și statul unde a contribuit toată viața la sănătate ii deconectează. Alege VIAȚA!!!

 3. Lili Răspunde

  Bine ca avem aceasta “ultima reduta” a democratiei numita ccr politizata pana in maduva!…..
  Astia de acum dau cu oistea in acelasi gard ca si voi nea Gabi, gardul fiind poporul?
  Nea Radu contracandidatul matale nu zice nimic, sade “la cutie” sau “invata” pt. viitoarele alegeri de presedinte psd sm?

 4. Otelarul Răspunde

  Vă alarmati degeaba cu Coronavirusul ăsta! Uite, la Odoreu de pildă, de 20 de ani parazitează acest virus, cunoscut acolo sub numele de Mitică, primarul fără frică de DNA, ANI sau Justiție. Niste avocați știu de ce, dar toți vor da socoteală! E drept, Coronavirusul Miti Primar de Odoreu a jefuit tot la modul brutal. De la terenul de sub fabrica de ciocolată, 400.000 de euro, împărțit frățește cu Camil, și până la amanta căreia i- a făcut un viloi in propria lui curte. Can can! E drept, n- a omorât pe nimeni jegosi ăsta, atâta doar că a transformat în infern viata tuturor opozanților săi! Tot acest coșmar se va sfârși anul acesta! Țineți aproape!

 5. zoli Răspunde

  Mai papagalule ,tu vorbesti, tov.corvete sunteti niste zdrente, hoti ordinar Ai facut tara de ris, lingaul lui dragnea ,de la el ai invatat smecheriile??

 6. adi Răspunde

  Esti prost bade ,te-ai facut de rahat cu afacerea corvetelor ,Da…… tu cu dragnea ati cistigat….asteptam cu interes ce urmeaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.