Ultima actualizare: azi, 18:42
Locale

Percheziții de amploare în Satu Mare. Nereguli grave descoperite de polițiști

Percheziții de amploare în Satu Mare. Operațiune de proporții organizată astăzi dimineață de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Acțiunea, care se derulează cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cuprinde în total 28 de percheziții pe raza a 16 județe și a municipiului București.

Descinderile au loc în județul Olt, dar și în Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Covasna, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Neamț, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Timiș, cercetările derulându-se sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, investigațiile fiind coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2013-2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidența contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat. De asemenea, reprezentanții societății respective ar fi declarat achiziții în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societățile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat”, se arată într-un comunicat emis astăzi de Inspectoratul General al Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.