Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Detalii despre moartea sătmăreanului depistat cu Coronavirus. Ce spune Prefectura Satu Mare

Detalii despre moartea sătmăreanului depistat Coronavirus. Ce spune Prefectura Satu Mare. Sătmăreanul mort din cauza Coronavirusului suferea de diabet, insuficiență cardiacă și alte probleme de sănătate, potrivit Prefecturii Satu Mare. El s-a prezentat la spital, prezentând simptomele unei viroze.

Redăm integral comunicatul Prefecturii Satu Mare:

Este vorba de un pacient în vârstă de 74 de ani confirmat cu COVID-19 pe 28.03.2020. Bărbatul a ajuns la Spitalul Municipal Carei în data de 25.03.2020. Acesta prezenta simptomele unei viroze. A fost izolat la Spitalul Municipal Carei, iar pentru că a ridicat suspiciunea unei infecții cu COVID-19 a fost testat, iar după confirmarea infectării, pacientul a fost transferat pentru tratament de specialitate COVID-19 la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, conform procedurii elaborate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Pacientul a înregistrat o patologie preexistentă de: diabet zaharat insulino-dependent,  insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, bloc de ramură stângă.

Din ancheta epidemiologică a rezultat că acesta nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu persoane susceptibile a fi contaminate. Bărbatul a intrat în contact cu membrii familiei și cadre medicale.

Conform metodologiei vor fi testați contacții simptomatici.

Primarul comunei Halmeu, Ludovic Incze, a declarat pentru PortalSM că a fost informat că decesul s-a produs aseară.

Toată familia sa, soția și copiii, sunt plasați în carantină. De asemenea, în carantină este și medicul ed familie dar și asistentul, primii care l-au consultat. Deocamdată nu se ştie de unde a primit virusul, fiind posibil de la persoane din localitate care s-au întors recent din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.