Ultima actualizare: azi, 14:38

Locale

Mihai Huzău, întâlniri cu liderii PNL, USR, PMP. Prim pas spre ”Polul de dreapta”

Mihai Huzău, întâlniri cu liderii PNL, USR, PMP. Fostul consilier local Mihai Huzău a lansat, în urmă cu aproximativ o săptămână, ideea formării unui “Pol de Dreapta”, fiind de părere că o astfel de construcţie poate câştiga Primăria Satu Mare. După o întâlnire cu liderii partidelor de dreapta, Huzău a anunțat că un prim pas pentru realizarea acestui pol a fost realizat.

,,Zilele acestea am avut mai multe întâlniri informale cu liderii partidelor de dreapta din Satu Mare (PNL, USR, PMP) și am discutat despre ideea creării unui Pol de Dreapta. Întâlnirile au fost productive și le consider un prim pas spre realizarea acestui scop”, a anunțat astăzi Mihai Huzău.

“Dacă toate partidele de dreapta ar avea un candidat comun, ar crește foarte mult șansele”

El este de părere că partidele de dreapta ar trebui să disucte la modul cel mai serios despre crearea acestui pol, care să cuprindă şi o serie de proiecte concrete.

“Obiectivul acestui pol de dreapta trebuie să fie acela de a câștiga alegerile pentru ca astfel să își poată promova propriile proiecte. Este limpede pentru toată lumea că din opoziție nu poți face mare lucru. Acest lucru l-am simțit pe pielea mea în ultimii ani. Opoziția are rolul ei, de a identifica și semnala greșelile partidelor aflate la putere și de a veni cu propuneri la îmbunătățirea proiectelor propuse sau de a le respinge, dacă se poate, pe acelea care le consideră greșite. Este extrem de greu pentru un partid aflat în opoziție sa găsească sprijin pentru implementarea propriilor proiecte.

Concepția unor organizații de a avea neapărat propriul candidat este de cele mai multe ori greșită pentru ca astfel nu face altceva decât să segmenteze electoratul de pe o anumită parte. În cazul de față, la Satu Mare, dacă toate partidele de pe partea dreapta politică ar avea un candidat comun, ar crește foarte mult șansele ca acesta să câștige primăria Satu Mare”, a afirmat Mihai Huzău.

Ce proiecte presupune acest Pol de Dreapta?

“Eu am o serie de proiecte pentru municipiul Satu Mare pe care doresc să le implementez. Aceste proiecte sunt pe direcții care vizează toți sătmărenii în mod general și tineretul în mod  special. Am să amintesc doar câteva dintre ele: antreprenoriat și locuri de muncă, divertisment, educație, sport, digitalizarea serviciilor publice, curățenia orașului, atragerea de fonduri europene

Dar pentru a pune în aplicare aceste proiecte am nevoie și de sprijin în Consiliul Local. Atâta timp cât sunt în opoziție, mă îndoiesc că voi reuși să fac mare lucru.

Din acest motiv, cred că acest Pol de Dreapta ar trebui să lucreze la un proiect strategic comun sau un Master Plan pentru Satu Mare.

Înțeleg într-o oarecare măsură că fiecare partid are agenda proprie dar cred că trebuie făcută una comună în care să primeze interesele cetățenilor pentru direcțiile principale.

O problemă pe care am identificat-o în strategia politică din Satu Mare este lipsa unui astfel de proiect strategic comun la nivel de municipiu sau un Master Plan pentru Satu Mare.

În concepția mea, un Master Plan înseamnă un set de proiecte prioritare pentru municipiul Satu Mare pe care toate formațiunile politice și-l asumă și garantează că îl vor pune în aplicare indiferent care este structura majoritară a administrației locale la acel moment.

Îmi doresc unificarea dreptei tocmai pentru a reuși să câştigam alegerile și pentru a reuși să punem bazele acestui proiect comun pentru Satu Mare”, a mai precizat Huzău.

 

 

23 comentarii

  1. augustin Răspunde

    Am inteles eu bine oare ca prin aceasta solicitare domnul Huzau isi doreste propunerea de candidat la primarie din partea partidelor de dreapta?Cel mana de fapt pe el in lupta?Constiinta sau un grup ocult?

  2. Satmarean Răspunde

    Prostii. Polul de dreapta va avea un candidat , cel de stanga alt candidat , si…….UDMR- ul va castiga. In SM ori va uniti toti ori UDMR va castiga tot timpul ,cel putin pana cand vor fi alegeri intr- un singur tur.

  3. Radu Daraban Răspunde

    Unificarea dreptei suna bine. As vrea sa vad si ziua in care pun interesul nostru inaintea celor de partid.

  4. Polul Nord Răspunde

    Mda, ca nu se poate face nimic in Universul asta fara un “pol de dreapta” ! Mama ce revelatie! Ati avut primari de toate culorile politice, cu ce v-ati ales?

  5. competenta Răspunde

    Sa inteleg si eu mai bine: nu conteaza cat duce capul, ca doar nciun candidat roman nu prea este iesit din comun….idea e sa fie roman, chiar daca este incompetent ptr aceasta functie doar ungur sa nu fie…..Eu sunt maghiar si fara sa stau pe ganduri asi vota pe un roman daca ar fi mai ok decat candidatul UDMR. Sper ca de data este multi romani sa aiba sificienta inteligenta sa aleaga dupa minte si nu dupa inima.

  6. carcel Răspunde

    Penibil de jenant acest copil.
    Dupa ce ia platit mami ciocolata in campanie, dupa ce a schimbat “n” partide la cst de neinteles era acuma rea un pol. Mai bine merge la Polul Nord! Acest soi de oameni sunt cei care ne tin blocati…au invatat de la scoala veche securista si acum vor sa se prezinte ca alternativa. La ce? La profesorii lor? E rusinos sa te plimbi din partid in partid pt ca nu iti convine tiw ca nubesti vioara nr. 1. Stimabile Huzau tu apari in presa doar cand se apropie alegerile…respecti sfanta si elementare regula a inaintasilor tai…la depuneri de coroane si in perioada alegerilor hop apari si tu cu actiuni umanitare…rusinoa …dar pt a intelege ar trebui sa existe constiinta..

  7. Lili Răspunde

    Se pare ca nu este singurul! Adelin Ghiarfas ar vrea sa coalizeze candidatura din partea mai multor partide care se tot cotesc ce candidati sa aiba dar inca nu au produs nimic.
    Domnul/doamna cu competenta, intrebare: Pe actualul primar ce competenta profesionala il recomanda ??? Dreptul facut in Ungaria?? Faptul ca este fost deputat si baiat de fost senator?? Poate ne ajutati si pe noi??
    Iuliu Illes era mai competent decat actualul primar??

    • c-block Răspunde

      Da, dacă mă întrebi pe mine Ilyés era și este net superior actualului primar. Cel mai câștigat a ieșit din toată tărășenia asta Vetișul. Mai ții minte cum NU a mai ajuns să fie ales? Toți românii din oraș s-au coalizat în USL ca să ajungă Coica primar și exprocurorul comunist Valer Marian senator de Sătmar. Mai ții minte? Mult a câștigat comunitatea locală cu acest vot !?!? Exact de aia nu e bine ce face Huzău asta. Și de când e el cu polul de dreapta? Întreb și eu așa. Ce îl recomandă pe el sau pe altul din anturajul său? Recent era numit în guvernul Dăncilă din partea ALDE secretar de stat. Atunci în ce fel de guvern era, nu de stânga???
      Orașului îi trebuie urgent un primar competent, un gospodar nu unul ales pe simpatii vremelnice și pe criterii de competență numai de ei știute. Orice candidat cu capul pe umeri și un program fezabil șterge pe jos cu actualul cu tot cu susținerea UDMR. Orașul are pe puțin 50000 de locuitori români. Nu găsiți un candidat serios? Dar nu unul autoproclamat și de conjunctură ca asta de mai sus.

      • competenta Răspunde

        Ma bucur ca vezi asemanrea intre cele 2 perioade, prin asta intr-un fel recunosti si meritele actualului primar. Si in 2004-2012 orasul a pornit intr-o directie buna, dupa care venea apocalipsa Coica-Stef…. In ultimii 4 ani iarasi a pornit ceva. Nu uitati, nici primarul din Oradea nu in primul mandat a atins tot ce a realizat pana acum, ci in 4 mandate.

    • competenta Răspunde

      Nu era nevoie de dublare in limba romana, deorece era eveniment organizat doar ptr maghiari. Intrebi ce a facut UDMR comparativ cu PSD ?
      1. UDMR (Csehi) a extins spitalul judetean cu un nou corp (UPU) dupa care PSD a plantat un aparat de incaltat botosei administrat de nevasta marelui presedinte de cons. judetean, adica Stef
      2. UDMR (Illyes) a construit Parcul Industrial
      3. UDMR (Illyes si Kereskenyi) au construit parcari unde a demolat Coica
      4. UDMR a castigat proiecte ptr 22 km piste de biciclete realizarea carora incepe imediat. Coica a transformat cele putine existente in parcari ptr “clinica” personala

      Dna Lili, VA ROG, MACAR 1 REALIZARE DE ANVERGURA MARCA COICA-STEF ?!?!?!?! Asa sa justificati putin postarea Dvs.

      • c-block Răspunde

        @competenta. Și nu uita de UDMR (Csehi) care a finalizat repede groapa nouă de gunoi de la Doba pentru că dacă era după PSD (Mc DJ Big Hammer Colopaci) …… eheee ….. Proiectul a fost predat în fază de praf și pulbere! Înnotam în rahat la propriu, că dacă era după ceilalți eram încă la faza proiectului Luna Șes. Maid va fi gata! Cunoscătorii știu de ce spun asta. Sunt multe-prea multe de spus.
        Eu zic că copchilul ăista merită creditat încă un mandat. Atât. Dacă nici acum nu face pentru că are cu cine atunci nu are nici o scuză. Ar trebui băgat mai mult la înaintare Butka, Maskulik săracul numai sensuri giratorii știe. Să sperăm numai de bine. Ghiarfaș sau Huzău sunt numai bune de spus glume la un pahar. La cot cu Fogel, altă minune.

      • asa si? Răspunde

        Ce s-a facut in ultimii 4 ani si au schimbat nitel fata orasului sunt investitii private in mare parte. Niste pavaje in centru nu sunt meritul lui Gabor, este un contract mostenit de la Coica pentru intretinerea drumurilor in municipiu. In rest machete si 3d-uri. Ce au avut grija in schimb toate conducerile UDMR a fost sa intervina si sa se asigure ca se retrocedeaza tot ce este cladire, teren,etc bisericii deformate. Nu fac decat sa intareasca identitatea maghiarilor in regiune, dar de pe functii ale Statului Roman, aici e prostia noastra. Din pacate romanii nu au un candidat competent, oricat s-ar autopropune unul sau altul. Tot ce se vehiculeaza sunt niste glume proaste. Romanii nu voteaza ca ungurii ca oile ca asa le spune biserica sau tara mama si de aceea va iesi Gabor, nu ca este el foarte competent. Cei propusi acolo urasc romanii si nu urmaresc binele decat a unei parti din cetateni…a celor verzi.

        • c-block Răspunde

          Din postarea ta omul deduce că important este ca primarul să fie român. Faptul că nu face absolut nimic pentru tine este o treabă nesemnificativă. Uite, de exemplu Coica al tău a prelungit contractul cu FLorisal cu 5 ani când el a promis absolut contrariul înainte în campanie! Prelungit ilegal! Cine trebuie să rezolve? Actuala echipă. Cine e de vină? Actuala echipă. Spune drept doare “intelighența”? Dacă făcea el alt contract cu vreo firmă din Telemorman și se căra gunoiul cu căruța, aia nu era problemă, nu??? Că ne-fluturat acum doar niște machete, da, așa e. Dar hai să-l lăsăm să vedem poate face măcar ceva parțial. Ai așteptări mai rezonabile de la ceilalți candidați?

          • Asa și

            Vorbești aiurea și eu nu am jignit. Din ce am scris se înțelege că nu e nici un canditat român decent, competent, cum vrei tu să-i spui. Nu am dreptate că toate conducerile udmr de până acum nu au făcut decât să întărească identitatea maghiară în zonă? Te bagi in seama degeaba! Sunt conducători care urăsc românii și mai mult îi întărâtă pe idioți ca tine să facă același lucru! Din partea mea să fie țigan, chinez, taliban, orice nație primarul dar să facă tot ce ține de el pentru binele întregii comunități, nu doar pentru o parte. Acum că au schimbat Florisalul, pe care ei l-au crescut, cu o altă firmă pe filiera udmr care în vreo 5 ani vor construi mall -uri și complexe rezidențiale prin Cluj este mult mai bine! Proști suntem cu toții că indiferent de naționalitate dăm în aceleași gropi, stăm la aceleași cozi din lipsă de poduri, ne plimbăm prin aceiași mizerie pe străzi, etc. Votul strict pe criterii etnice nu ajută pe nimeni, decât pe cei aleși! Dar fiecare are limitele lui și o parte a cetățenilor sunt ținuți voit între acele limite pentru a fi controlați. Un fel de asistați sociali plătiți de alt guvern.

  8. cutit cutit Răspunde

    Stiu o persoana care stie cu ce se ,,mananca,, administratia locala si care a reusit, pe unde a fost, sa faca lucruri foarte bune.
    Dar:
    – cat timp se alege pe criterii politice si nu pe competenta,
    – cat timp institutiile statului sunt complici la fraude si faradelegi (actioneaza la comanda),
    – cat timp se incalca legi,
    – cat timp avem presa de casa care pupa ,,sus si jos,,,
    – cat timp putregaiul pune stapanire pe noi si nu facem nimic,
    CAT TIMP …….
    NU VOM FI CE DORIM SA FIM.

    • y Răspunde

      Păi uite. La UDMR din cei de pe listă votați ca și consilieri din primii 9-10 (cum ar veni eligibili) 3 spun eu că sunt cât de cât ok. Unii ridică mână după dictare.

  9. c-block Răspunde

    @Așa și. Te rog să recitești comentariul meu anterior pentru că se pare ai probleme de semantică. Serioase. Candidații actuali toți sunt o varză. Cel mai puțin varză este candidatul maghiarilor. Nu am spus că l-am votat sau îl voi vota. Reține asta. Dar votul etnic e o tâmpenie și românii și ungurii o practică. Este imposibil ca din 100000 de locuitori să nu se găsească un gospodar. Asta aștept.

    • asa si? Răspunde

      Probabil nu am inteles ce ai vrut sa spui, imi cer sincer scuze. Ai dreptate, ar fi tare bine sa avem intr-un final un candidat, indiferent de nationalitate, care sa puna pe primul loc interesul si bunastarea comunitatii.

      • c-block Răspunde

        Și eu sper din tot sufletul pentru că rămânem rău de tot în urmă. Dar acuma sincer, nu că îl apăr pe primarul ungur, dar el are niște proiecte. Drept fum împachetat dar promite ceva. Ceilalți ce program au? Eu personal habar n-am și crede-mă urmăresc știrile. Votul ăsta etnic trebuie să se termine. Pentru binele orașului.

  10. D. Răspunde

    Nu există GOSPODAR fără sustinere pulitică, altfel chiar dacă ese la vot, îl sabotează de fuge mâncând pământul

  11. Gyuri Răspunde

    Cine dracu, mai este și agariciu ăsta?
    Viitor spagar?

  12. Otelarul Răspunde

    Dacă mai este ceva de ciordit prin Satmar vă recomand un specialist: Coronavirusul Miti Primar de Odoreu! Să candideze din partea Pro România, ca și asa cei din Odoreu sunt sătui de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.