Ultima actualizare: azi, 10:27
Locale

Trei dintre românii diagnosticați cu coronavirus s-au vindecat

Trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate, informează Grupul de Comunicare Strategică. Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat. Ceilalți doi pacienți, femeia în vârstă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Cele două persoane, declarate vindecate la Timișoara, vor rămâne sub supraveghere medicală până în momentul externării lor.

În acest moment, mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluția acestora este monitorizată permanent de personal medical. La nivel național se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 657 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 651 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

 

 

 

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Dormi linistit, mai sunt 6-3=3 cetateni cu coronavirus! Sincer as dormi linistit dar nu ma lasa matematica adica: 3×3=9, 9×3=27, 27×3=81,81×3=243,etc. S-au prins si italienii de poanta cu acest virus numai ca acesta nu face cum vor ei, tradus altfel, nu le mai acorda timp. E ca si cum Steluta noastra ar juca cu Barcelona, jucatorii acesteia ar fi tot timpul primii la minge. Fiecare zi care trece este in favoarea virusului, cu cat sunt mai multe zile cu atat acesta este raspandit tot mai mult. Nu noi ne jucam cu el ci el se joaca cu noi. Sa nu uitam neputinta oamenilor in cazul altor pandemii. O intrebare as avea, daca am avut 6 cazuri confirmate, neconfirmate cam cate sunt?. Si daca raspandirea este exponentiala cat de linistiti am putea fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.