Ultima actualizare: azi, 13:06

Naţionale

România a intrat în stare de urgență. Iohannis: Se pot plafona prețurile

România a decretat astăzi, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Palatul Cotroceni și a anunțat, printre altele, că în perioadă următoare, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile.

Școlile vor fi închise pentru 30 de zile, a anunțat șeful statului, declarând de asemenea că, dacă va fi nevoie, pe perioada stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică (energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți etc.)

,,Școlile vor fi închise, pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență. Salut efortul cadrelor didactice, dar și al tuturor celor care au propus și oferă soluții de pregătire academică alternativă, fie online, fie prin intermediul televiziunii, pentru ca elevii să traverseze această perioadă dificilă cu cât mai puține lacune […] Pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență’’, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul unor drepturi, însă măsurile se aplică gradual, în funcție de desfășurarea situației. Sunt mai multe măsuri cu aplicabilitate directă și alte măsuri care vor fi luate gradual.

Video cu toate declarațiile președintelui:

 

3 comentarii

  1. pop Răspunde

    Plafonare pe dracu,flamanzii au si marit pretul cu cel putin 50 la suta la legume si fructe

  2. Dragnea Răspunde

    Tot românul, fură românul!
    Asta este “unitate in cuget și simțiri”
    Parcă ne merităm soarta.

  3. H&R Răspunde

    Se pot plafona, dar nu se face. Mai lasa pana la un pret maxim-maxim si atunci..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.