Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Scenarii pentru anul școlar. Ministrul Educației: ,,Nu luăm în calcul înghețarea anului”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că scenariul înghețării anului școlar nu este luat sub nicio formă în calcul. Anunțul a fost făcut după ce vicepremierul Raluca Turcan a cerut Ministerului Educației să analizeze trei scenarii în privința anului școlar în curs, în contextul coronavirusului, inclusiv repetarea anului.

,,Vreau să îi asigur pe elevi, studenți și părinți că la acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar sau să anulăm examenele naționale cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației lucrează la mai multe scenarii, este adevărat, însă uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cazul sistemelor de educației din statele UE. Nu există un astfel de scenariu. În acest moment nu luăm în calcul sub nicio formă înghețarea anului școlar.

Vicepremierul Raluca Turcan a cerut Ministerului Educației să analizeze trei scenarii în privința anului școlar în curs, în contextul coronavirusului.

,,Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a declarat Raluca Turcan, pentru RFI.

 

3 comentarii

  1. Dragnea Răspunde

    Dupa o luna: Luam in calcul inghetarea anului scolar…

    • H&R Răspunde

      Ca si cu ordonanta militara. La nici 2 zile s-au schimbat jocurile. Astia habar nu au ce fac.

  2. bla Răspunde

    Chiar nu inteleg cum nu iau in calcul asa ceva. Tot din gura lor auzim ca pandemia va mai dura cateva luni. Dupa calculele lor, e totu ok la invatamant. In realitate e prastie tot sistemul . Mucegai curat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.