Ultima actualizare: azi, 11:55

Naţionale

Studiu: Cum se transmite Coronavirusul în autobuz, tramvai sau metrou

Studiu: Cum se transmite Coronavirusul în autobuz, tramvai sau metrou. Un pacient infectat cu coronavirus a îmbolnăvit, în cursul unei călătorii cu autocarul, până la 13 pasageri, șapte dintre ei aproape instant, conform unui studiu realizat de autoritățile chineze. Virusul se transmite și la 4,5 metri de ”sursă”, a rezistat în aer 30 de minute, după ce subiectul a coborât, iar microbii n-au murit patru zile pe sticlă, barele de metal sau lemn.

Hu Shixiong, liderul echipei de la Centrul de Control și Prevenție din Provincia Hunan, a prezentat rezultatul unui studiu realizat pe pacienții unui autocar ce a călătorit în China pe 22 ianuarie. Într-o perioadă în care veștile erau confuze, iar coronavirusul nu fusese anunțat, oficial, ca pandemie, ”pacientul A”, infectat, a urcat în autobuz, fără a purta mască de protecție. Omul a îmbolnăvit șapte oameni doar în timpul călătoriei (alți patru au fost depistați pozitiv după) microbul transmițându-se, așadar, la distanță de 4,5 metri, mult mai mult decât ”limita de siguranță”. Microbul rezistă în aer 30 de minute, deși ”pacientul A” a coborât, iar pe lemn, metal ori sticlă ”rămâne” până la patru zile.

Trebuie făcută precizarea că vorbim despre o călătorie mai lungă, nu una de câteva minute, între doua stații dintr-un oraș, efectuată cu prilejul Anului Nou Chinezesc (25 ianuarie), când mijloacele de tranport în comun au fost extrem de aglomerate, dar Hu Shixiong spune că modalitatea de transmitere este aceeași.

 

Sursa: A1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.