Ultima actualizare: azi, 20:54

Naţionale

VIDEO. Ritual revoltător! Romi puși să jure într-un sicriu, într-o biserică ortodoxă din România

Ritual revoltător! Romi puși să jure într-un sicriu, într-o biserică ortodoxă din Huedin. Mai mulţi tineri de etnie romă au fost băgaţi într-un sicriu şi puşi să jure pe Biblie că se lasă de băutură, că nu îşi mai bat nevestele sau că nu şi-au înşelat soţii, într-o biserică ortodoxă din Huedin, județul Cluj.

La finalul ritualului, tinerii au luat sicriul din biserică, l-au scos afară şi i-au dat foc, totul pentru ca ritualul să aibă efect. Întregul rituala fost transmis live pe Facebook de una dintre persoanele aflate la fața locului în momentul respectiv.

Videoclipul a ajuns viral pe internet, majoritatea oamenilor fiind scandalizați de cele petrecute în lăcașul de cult.

La câteva ore de la apariția videoclipului, Mitropolia Clujului a anunțat că preotul Ioan Tonca a fost oprit de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte.

Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și

funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

15 comentarii

  1. Ba Răspunde

    Mai urmeaza arsul pe rug !

  2. Ardelean Răspunde

    Da-le idei la ninjalai, ca pt un leu de-o suta sunt in stare si de asta. Ca profan ma intreb insa…cu ce e mai nestiintific sa jure asistatu socisl in caparseu, fata de sfintitu masinii, ca sa nu se strice? Sau rugaciuni pt iuteala mintii copchiilor ce-s in sesiune? Nu tot banii intra in buzunaru pastorilor vitelor astora? Doar scoala ii mai poate scoate pe romani din feudalism,

  3. Buna Răspunde

    romani =români =0

    • Loser Răspunde

      S-o fuți tu pe mă-ta, aia curvă, care te-a făcut!

    • asa si? Răspunde

      Toti ROMANI astia de care spui stiu vorbi doar tiganeste si ungureste, romaneste mai deloc(doar cand cer ajutoarele sociale). Au declarati pruncii ca sunt unguri pentru a primii cei 20 000 forinti de la patria mama si mai nou au si cetatenie maghiara.

  4. cetatean Răspunde

    Asta e tara in care traim ,biserica parsiva,oameni analfabeti primitivi care au drept de vot si reprezentanti in parlament :))) Sa vedeti in catedrala neamului cate sicrie intra si ce scenete o sa faca si Daniel 🙂

  5. Buna Răspunde

    Te ai simtit loser.

  6. Aldo Răspunde

    Slabut, foarte slabut.
    Vad ca bani nu mai aveau pe efecte speciale, adica, fum, laser, holograme, levitatie,narator, dansatori…

    • Ardelean Răspunde

      De unde sa le ramana bani de lasere si efecte speciale? Ca doar s-or intersectat cu un popa ortodox….ciobanu turmei bune de tuns. Sau crezi ca era asa de bun la suflet de le-o facut un discount asistatilor social? M-as mira, ca popimea jupoaie tocmai pe alde astia neprihaniti la minte.

  7. Marin Răspunde

    Trebuie găsită o alternativă la biserică și interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești.

    • Ardelean Răspunde

      Pai alternativa la biznisu asta bisericesc e simpla…educatia si ratiunea, musai in combinatie. Probabil de aceea insa le raman atatia clienti popilor, ca ducem lipsa de asa ceva. Vezi turma de bovine necopitate ce sar din altar fix in mijlocul podului, desi au zebra la 25 m. Atata ii duce mintea, si asta va mai dura, ca ninjalaii au tot interesu sa-i tina pe oameni la nivelul asta de indobitocire. Ma rog, ei ii slun credinta.

  8. Cheesus Christ Super Star Răspunde

    ??? mnoa, Pai de ce casunati pe bietii oameni? Cata ipocrizie! Sa inteleg ca e revoltator orice ritual cu iz pagan, neomologat de BOR, dar e ok sa crezi intr-un personaj imaginar si sa lingi moaste facatoare de minuni! Halal prostie!

  9. Nimeni Răspunde

    Daca are efect, de ce nu? Nu cred ca la genul acela de persoane poti sa le spui frumos sa se lase de prostiile pe care le fac. Daca subterfugiul bisericesc tine si rezolva problemele, dupa mine este ok, vorba aceea ” nebanuite sunt caile Domnului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.