Ultima actualizare: ieri, 20:44

Naţionale

Nor de praf saharian în România. Depunerile de praf vor fi observate și în nord-vestul țării

Un nor de praf saharian își va face simțită prezența în Europa, inclusiv în România, începând din această seară, luni, 11 mai, informează Centrul Național de Prognoze Meteorologice. Ploile care sunt așteptate vor favoriza depunerea particulelor de praf.

„Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În aceste zone temporar va ploua, fiind favorizată depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra României va fi redusă”, precizează ANM.

Norul de praf își va face simțită prezența și în nord-vestul țării.

„Depunerile de praf în România vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți, 11/12 mai, în vest, nord-vest și în centru, iar îndeosebi în prima parte a zilei de marți, 12 mai, în zonele de deal și de munte, precum și în centrul și nord-estul teritoriului”, anunță meteorologii.

Nu este pentru prima oară când România se confruntă cu un asemenea fenomen. În aprilie anul trecut, mai mulți sătmăreni şi-au găsit maşinile acoperite cu un strat de praf gălbui.

3 comentarii

  1. bla Răspunde

    Deja se intampla anual… no comment

  2. peda gogu Răspunde

    cu concediile date peste cap din cauza pandemiei ..vine plaja ..si desertu la noi .pe gratis !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.