Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO. Vremea face ravagii. Gospodării inundate într-un sat din județul Satu Mare

Vremea face ravagii în județul Satu Mare. Precipitațiile abundente din ultima perioadă au afectat mai multe localități din județ. Astăzi s-a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din satul Coca, comuna Călinești-Oaș.

,,La satul Coca sunt inundate mai multe gospodării în urma precipitațiilor căzute din ultimele zile. Primăria a intervenit cu utilaje pentru a deversa din apele acumulate în aceste gospodării”, a transmis primarul din Călinești-Oaș, Dinu Birtoc.

Reamintim că în ultimele zile, inundațiile au lovit mai multe zone din județul Satu Mare. Pompierii au scos apa din nouă case și 40 de curți în Ardud, mai multe gospodării au fost inundate în Vetiș, în urma unei ploi torenţiale care a avut loc duminică seara, iar pasajul de pe Drumul Botizului a fost de asemenea inundat.

Codul portocaliu de vreme rea, prelungit

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea Cod portocaliu, iar județul Satu Mare rămâne sub atenționare din cauza averselor până mâine dimineață. Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:00 – 23 iunie, ora 10:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

Pericol de inundații

Hidrologii au extins avertizările Cod galben și portocaliu de inundații, valabile pe râuri din județul Satu Mare. Noile avertizări rămân în vigoare până în data de 25 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.